Foto: LNK

Kauņas mērs Visvaldis Matijošaiša ir viens no bagātākajiem cilvēkiem Lietuvā, un nu viņš plašākai sabiedrībai beidzot atrādījis savu jauno dzīvesvietu Kačiūniškē, kurā ir 13 istabas un piecas vannasistabas, ziņo "rus.delfi.lt".

1929. gadā celtā ēka un zeme ap to ir visnotaļ iespaidīga – tā ir 9840 kvadrātmetrus liela. "Nav nekādas tematikas, centāmies saglabāt vecās muižas garu," pārraidē "KK2" par savu jauno mitekli teica Matijošaiša. Savulaik ēkā dzīvojušas mūķenes, bet nu ēka ieguvusi "otro elpu", jo atjaunotas 13 istabas, kā arī izveidotas vairākas vannasistabas, kas rotātas ar zeltītiem akcentiem.

Kā teikts paziņojumā medijiem – no jaunās mājvietas paveras pasakains skats uz apkārtni. Tieši skaistā skata dēļ Kauņas mērs nolēmis vienu istabu atvēlēt sev. Ēkas labiekārtošanas darbiem aktīvi seko līdzi arī viņa mīļotā sieviete Loreta. Kaimiņzemes portāls vēsta, ka mājas pagalmā atrodas arī ēka, kas paredzēta mēra viesiem."Kad atbrauks draugi, mēs noliksim galdu un dzersim šampanieti," tā nākotnes ieceres ieskicē Kauņas mērs, kurš gan pašlaik savā iespaidīgajā mājā nedzīvo, jo tur vēl notiek labiekārtošanas darbi. Mājā arī vēl nav mēbeļu, bet, kad tās būs, tad mērs ar savu mīļoto pārcelsies uz savām jaunajām mājām.

Mērs arī pastāstīja, ka remonts izmaksājis divas reizes dārgāk nekā plānots. "Ja godīgi – mēs pieļāvām kļūdas. Un viss vienmēr izmaksā divreiz dārgāk nekā jūs plānojat," piebilda mērs.

Foto ieskats Kauņas mēra dzīvesvietā:

Savukārt zemāk vari aplūkot video, kurā redzami šikie apartamenti pirms un pēc pārvērtībām. Brīdinām – video ir lietuviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!