Foto: Publicitātes foto
Piekritīsiet, ka tagad ceļošana vairs nav tāda kā agrāk. Pandēmijas iedvesmoti, studenti un mācībspēki Spānijā radījuši stilīgu naktsmītni no koka, kuru paši dēvē par karantīnas mājokli.

Kā vēsta portāls "Uncrate", Katalonijas Modernās Arhitektūras Institūta (IAAC) studenti, sadarbojoties ar mācībspēkiem, radījuši stilīgu naktsmītni "The Voxel Quarantine Cabin". Tā atrodas Kollserola dabas parkā (Serra de Collserola Natural Park).

"Uncrate" raksta, ka šis koka namiņš uzbūvēts piecu mēnešu laikā. Nama celtniecībā izmantotas 40 priedes. Baļķi sagriezti aptuveni trīs centimetru biezos dēļos, bet pēc tam žāvēti vismaz trīs mēnešus, raksta portāls "Arch Daily".

Mājiņa ir paredzēta tikai vienai personai, turklāt tā aprīkota ar visu nepieciešamo dzīvošanai. Tā, lai cilvēks tajā var mierpilni pavadīt 14 dienas pašizolācijā. Nams aprīkots ar trim saules baterijām, kā arī speciālām sistēmām, kas savāc lietusūdeni. Vērts pieminēt arī neparasto jumtu, kas izveidots kā mazs dārziņš. Tajā, kā raksta "Arch Daily", atrodami dažādi vietējie augi.

Foto ieskats mājoklī:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!