Foto: Agris Veckalniņš

Madonas novads un pilsēta svētkiem saposusies īpaši krāšņi – izrotātas mājas, dārzi un ielas, pārvēršot pilsētu ziemas pasakā. Pilsētā rotājumus uzstāda ne tikai pašvaldība, bet arī atsaucīgie iedzīvotāji, kas savus namus ietērpuši svētku rotā. Šogad pilsētā norit rotājumu konkurss "Skaistākais Ziemassvētku noformējums", kurā tiek cildināti tie namu iedzīvotāji, kas savas mājas izrotājuši viskrāšņāk.

Kā "Tava Māja" pastāstīja Madonas novada pašvaldības pārstāvis Egils Kazakevičs, šogad pašvaldība ir atjaunojusi rotājumu konkursu – sešus gadus ieturēta pauze, bet nu krāšņais konkurss atkal atdzimis. "Pirms sešiem gadiem Madonas novadā tika iedzīvināts jauns konkurss "Skaistākais Ziemassvētku noformējums", nolēmām, ka šis gads ir piemērots tam, lai tradīciju, ar laika nobīdi, turpinātu," tā Kazakevičs.

Iedzīvotāji līdz pat 3. janvārim varēja pieteikt savas izgreznotās māju fasādes, pagalmus, jumtus, logus un citas ēkas. Konkursā, kā atzīmēja Kazakevičs, varēja piedalīties ikviens Madonas novada privātmājas vai daudzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājs, uzņēmums un iestāde (valsts un pašvaldības), kas svētku laiku vēlējās padarīt skaistāku, košāku un svinīgāku.

Līdz 29. decembrim konkursam, kā atklāja Madonas novada pašvaldības pārstāvis, tika pieteikti teju 30 objekti no visa Madonas novada. Aktīvākie bija privātmāju iedzīvotāji un iestāžu darbinieki, kas pieteikuši konkursam ēkas. Kūtrāki dalībnieki līdz 29. decembrim bija daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji un uzņēmēji. "Redzam, ka iedzīvotāji, neatkarīgi no tā, vai ir pieteikuši savu māju konkursam, šogad ir ļoti pacentušies, dekorējot īpašumus. Protamas, ir ēkas, kuras katru gadu varam raksturot kā individuālus apskates objektu, taču ir arī vairāki jaunpienācēji, kas tiem rada draudzīgu konkurenci," uzteica Kazakevičs. "Lai gan šis ir konkurss, mērķis mums visiem ir viens, kopējs – stiprināt rotāšanas un svētku izjūtas radīšanas tradīciju Madonas novadā! Jo spēcīgāka šī tradīcija, jo pievilcīgāka gan svētkos, gan ikdienā būs mūsu dzīves vide."

Kā atklāja Madonas novada pašvaldības pārstāvis, konkursa balvu fonds ir 3000 eiro. Krāšņos rotājumu vērtēs ne tikai žūrijas komisija, bet arī iedzīvotāji, balsojot par savu favorītu Madonas novada pašvaldības mājaslapā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Madonā šogad valda īsta ziemas pasaka, jo pašvaldība iedzīvotājiem un pilsētas viesiem piedāvā dažādas aktivitātes, piemēram, interesanto rūķu taku un Ziemassvētku gaismas ceļu, kurā ir 12 dažādi gaismas objekti.

Lūk, cik krāšņas ēkas šogad ir Madonas novadā:

Savukārt šajā galerijā vari aplūkot sniegoto Madonu un svētku dekorus, kurus klāj sniega sega:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!