Foto: Inese Photo
Pēdējos stāvos esošajiem un mansarda tipa dzīvokļiem ir savs šarms – no tiem ne tikai paveras plašs skats pār pilsētu, bet tie arī pierāda, ka slīpie griesti telpā nav defekts, bet gan īsts ieguvums. Viens šāds dzīvoklis ir arī Rīgā, Pulkveža Brieža ielā, kurā ir ne tikai piecus metrus augsti griesti, bet arī īpaši izceltas koka sijas un balsti, kur uz viena pat tapis gaumīgs mākslas darbs.

Saules apspīdētais dzīvoklis, kas patlaban gaida īrniekus, atrodas ēkas pēdējā – sestajā stāvā, ir saglabājis savu saikni ar veco interjeru un jauno, tāpēc to savā ziņā varētu saukt par Rīgas pērli, "Tava Māja" stāsta nekustamo īpašumu aģents Raitis Velps. Dzīvoklī ir restaurētas oriģinālās koka sijas un balsti, bet no logiem var redzēt saulrietu pār pilsētu, Daugavu, kā arī daudzfunkcionālo kompleksu "Z-Towers".

Foto: Inese Photo

108 kvadrātmetru plašajā trīsistabu dzīvoklī ir saulaina viesistaba, divas atsevišķas istabas un mūsdienīga virtuve.

Savukārt par dzīvokļa īpašo odziņu var saukt tieši mākslas darbu viesistabā, kas ir izveidots uz balsta. Lai gan uz sienas māksliniece nav parakstījusies, darba autore ir Mākslas galerijas "Slazds" māksliniece Katrīna Taivāne.

Foto: Inese Photo

Tāpat dzīvoklī izceļami augstie griesti, kas rada telpā plašuma sajūtu. Kā stāsta nekustamo īpašumu aģents, augstākajā punktā dzīvoklī griestu augstums sasniedz piecus metrus.

Foto: Inese Photo

Dzīvokļa interjers ir iekārtots izteiktā mūsdienu (contemporary) stilā ar uzsvaru uz minimālismu, funcionalitāti un kvalitāti, skaidro Velps. Viņš norāda, ka, piemēram, viesistabas dīvanu kājgaļi ir atseviški, lai var izveidot vienu pufveidīgu sēdvietu un vienu dīvana sēdvietu vai arī vienu dīvānu ar "zvilni".

Omulīgu sajūtu interjerā rada arī krāsas, kas ir ieturētas gaišos toņos, bet kā akcenti izvēlēti brūnie toņi, kas atspoguļojas dzīvokļa koka balstos, mēbelēs un kamīnā, kas ir ar brūnganu marmora apdari. Kā uzsvēra dzīvokļa eksperts, kamīns ir pilnībā funkcionējošs. "Viens no retajiem dzīvokļiem, kas ir ar funkcionējošu kamīnu," piebilst Velps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!