Foto: Vida Press
Saka, ka vide, kur cilvēks dzīvo, daudz stāsta par viņa personību un gaumi. Pēc šis burvīgās mājas, kura atrodas Pasadenā, Kalifornijā, var teikt, ka jaunajai īpašniecei, vairāku Amerikas Kinoakadēmijas balvu nominantei, aktrisei Merilai Strīpai tīk modernais apvienojumā ar pagājušā gadsimta šarmu. Pētījām tuvāk, kā izskatās viņas jaunajā mājvietā!

Aktrise Merila Strīpa kopā ar vīru Donaldu Gameru pagājušā gada nogalē iegādājusies burvīgu savrupmāju, kurā ļauties saldiem sapņiem veselās trijās guļamistabās – starp citu, arī vannasistabas šajā namā ir tikpat, vēsta "VidaPress". Tā atrodas Pasadenā, Kalifornijā, un iegāde jaunajiem īpašniekiem izmaksājusi aptuveni 2,7 miljonus eiro.

"Apartment therapy" raksta, ka pāris ir pirmie cilvēki, kuri pēdējo piecdesmit gadu laikā iegādājušies šo īpašumu – māja tikusi celta 1959. gadā.

Nams atrodas privātmāju rajonā pašā galā, un tas saucams par īstenu arhitektūras brīnumu - tajā veiksmīgi tiek apvienots modernais mūsdienu dizains ar pagājušā gadsimta vidus šarmu. Tajā ir dažādi priekšmeti, kuri atgādina par 20. gadsimtu, piemēram, skapji, krēsli, vāzes u.c. Īpašums aizņemt 287 kvadrātmetru lielu platību, un tajā veiksmīgi izveidots atvērtā tipa koncepts, plūstoši savienojot vienu telpu ar otru.

Augstie griesti, stiklotās sienas un acīm tīkamie dabas skati, kuri paveras no ikkatras telpas uz kalnaino ainavu (San Gabriel Mountains), veido idillisku kopskatu. Tieši plašo logu dēļ namā ieplūst daudz gaismas, tāpēc tajā grūti atrast kādu tumšu nostūri. Daļu mājas grīdas klāj oriģinālais teraco (terrazzo) segums, kas spīd un laistās elegancē - īpaši tas novērtējams viesistabā, kamīna vietā.

Pozitīvi vērtējams arī tas, ka māja neizskatās "pārbāzta" ar mantām, piemēram, atliek tikai apskatīt guļamistabas sienas, kurās šis fakts apstiprinās. Iespējams, jaunie īpašnieki vēl veiks korekcijas sienu noformējumā, taču arī šobrīd izvietotās mēbeles un izkārtojums rada vienkāršu, taču elegantu skatu.

Savrupmājas pagalmā gozējas peldbaseins, kurā daudzi varētu vilkt līdzības pat ar lagūnu (protams, nelielu). Apkārt tam ir saauguši masīvi koki, taču to ierobežo lielizmēra akmeņi, piešķirot videi eksotiskāku skatu. Mājas sapņainā apkārtne rada sajūtu, ka tā atrodas parka vidū – ir gan taciņas, gan akmeņi, gan koka soliņi, kurā atpūsties saulainās brīvdienās.

Kā izskatās elegantais nams un tā apkārtne, apskati galerijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!