Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Lai gan ierasts, ka mājas ar slepenajām istabām un bunkuriem ir redzētas filmās, tādas pastāv arī realitātē. Šādas ekstras ir arī luksusa mājā Anglijā, kura pašlaik tiek tirgota par vienu miljonu Lielbritānijas mārciņām.

Dārgais īpašums, ko sauc par "The Limes", atrodas Oksfordšīras dienvidos, Bensonā, un tas pašlaik gaida savus jaunos saimniekos, ziņo "Cater News".

Vēsturniekiem bijusi tā iespēja izpētīt unikālo ēku, kuras īpašumā ir saglabājies Otrā pasaules kara bunkurs, bet pašā ēkas apakšā tai ir slepenā istaba, kas, visticamāk, bijusi paredzēta mācībām. Ēkā saglabājušās arī citas laikmetam raksturīgās vēstures liecības, piemēram, plašās telpas, speciālas istabas kalpiem un pagrabtelpa.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Kopumā mājā ir sešas divguļamās istabas, plaša viesistaba ar franču stila logiem, no kuriem paveras skats uz skaisto dārzu, vannasistabas, veļas mazgājamā telpa un virtuve, kurā ir gan gāzes plīts, elektriskā plīts. Tāpat virtuvē ir arī atsevišķs pieliekamais, kā arī telpa apaviem.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Savukārt dārzā atrodas bunkurs, kas ir vairāk nekā divus metrus augsts. Visticamāk, tas uzbūvēts, lai kara laikā varētu patverties no lidmašīnu veiktajiem gaisa uzlidojumiem, ziņo portāls.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Lūk, ieskats vēsturiskajā īpašumā, kas saglabājies līdz pat mūsdienām:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!