Foto: Publicitātes foto
Mājas var būvēt ne tikai uz ūdens, bet arī klintīs, un viena no šādām mājām uzbūvēta Grieķijas salā Serifosā. No neparastās mājas paveras skats uz Egejas jūru.

Kā raksta portāls "Uncrate", kas ik pa laikam iepazīstina ar dažādiem stilīgiem mājokļiem, uz šīs salas valda spēcīgas vēja brāzmas, tāpēc šī māja iebūvēta klintīs. Arhitekti radījuši tādu iespaidu, ka dzīvojamās ēkas fasāde teju vai saplūst ar klintīm, izvēloties materiālus, kas "nelec acīs", piemēram, betonu un akmeņus. Ideju 2020. gadā realizējis arhitektu birojs "Mold Architects", turklāt mājas tapšanas process iemūžināts arī video formātā.

Mājai, kurai dots nosaukums "Ncaved", ir neparasts dizains, kurš izveidots gluži kā trīsdimensiju šaha galds, raksta portāls. Kā raksta portāls "Archdaily", kopumā tā ir 360 kvadrātmetrus liela, turklāt tai ir trīs stāvi. Visus trīs mājas līmeņus savieno kāpnes. Tā aprīkota ar visu sadzīvei nepieciešamo – virtuvi, vannasistabu, labierīcībām, guļamistabām, kā arī viesistabu.

Plašie nama logi piepilda iekštelpas ar dabisko apgaismojumu, turklāt caur tiem var redzēt fantastiskus skatus. Mājā iebūvēts arī baseins, kurā var relaksēties, lūkojoties uz jūru.

Zemāk vari virtuāli paviesoties neparastajā mājoklī:

Savukārt šeit vari redzēt mājas tapšanas procesu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!