Foto: Publicitātes foto
Ierasts, ka mājas būvējam uz zemes, bet ir ļaudis, kas rada neparastas naktsmītnes kokos. Viena no šādām mājām ir Norvēģijā, kur realizēts neparasts projekts, kas atgādina čiekuru, iršu pūzni vai pat putnu ligzdiņu.

Kā raksta portāls "Uncrate", māja "Woodnest" atrodas gleznainajos Norvēģijas mežos, aptuveni 20 minūšu gājienā no Odas. To radījis arhitektu birojs "Helen & Hard Architects".

Neparastā māja atrodas sešus metrus virs zemes, tajā var nokļūt pa speciālu tiltiņu, kurš ir aprīkots ar margām. Pati māja nav liela kopumā vien 20 kvadrātmetri. Tā pilnībā pabeigta šogad. Kā izrādās, māja nav iekārta kokos, bet tās galvenais balsts ir priede, teikts "Woodnest" mājaslapā.

Kā teikts arhitektu biroja mājaslapā, klients vēlējies radīt unikālu telpu, kurā apvienotas parastas un neparastas sajūtas, un tās var izbaudīt tieši ar kāpšanu kokos un arī pašu koku izpēti. Arhitektu birojs norāda, ka viņu mērķis bija piedāvāt telpu, kas rada šīs sajūtas lai varētu izbaudīt uzturēšanos dabā. Un mērķis arī īstenots, jo namiņa apmeklētāji var kāpt kokos, lūkoties uz skaisto apkārtni, kokiem, ezeru un kalniem, kā arī var izbaudīt naktsmieru koka namā.

Foto: Publicitātes foto

Mājā ir viesistaba, virtuve un vannasistaba. Interjerā kā kokmateriāls ir izmantots melnalksnis, vēsta informācija "Woodnest" mājaslapā. Namā ir ievilkta elektrība, ierīkots mini ledusskapis, duša, tualete, wi-fi un pat apsildāmās grīdas. 20 kvadrātmetrus nelielajā telpā var sagulēt četri cilvēki.

Šajā rakstā vari aplūkot vēl citas mājas Latvijā un pasaulē, kas ir dažus metrus virs zemes.

Foto ieskats koka mājā "Woodnest":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!