Tieši netradicionālie interjeri ir tie interesantākie. Arī šajā gadījumā dzīvoklis piesaista uzmanību ar netipisko plānojumu – diviem līmeņiem un kompakto iekārtojumu. Bērniem ir gluži kā sava pasaulīte otrajā līmenī, ar spēļu zonu un gultu, bet pirmajā stāvā apvienots viss vajadzīgais – virtuve, guļamistaba, priekšnams, vannasistaba un pat ēdamzona.

Kopumā dzīvoklī ir 50 m2, taču tie izkliedēti divos stāvos – pirmajā stāvā ir 38 m2, bet otrajā – 12 m2, ''Tava Māja'' atklāja ''Knowhow Realty", kur īpašums izlikts sludinājumos. Tā kā telpas ir atvērta plānojuma, liels izaicinājums saimniekiem bijis iekārtojums – kā apvienot visu vajadzīgo ar estētisko.

Interesants fakts par dzīvokli – tā plānojums ir veidots, ievērojot senos Vāsta mājokļa iekārtošanas pamatprincipus, to apvienojot ar dizainu atbilstoši mūsdienu prasībām.

Dzīvoklī ienākot pa koka redeļu vārtiņiem, paveras lielākā telpa ar viesistabas zonu, kur ir arī ēdamgalds, kas atdala telpu no virtuves. Bildēs redzams, ka pa labi no virtuves ir arī neliela noliktavas telpa, kas paslēpta aiz durvīm, lieki nepiesātinot interjeru ar mantām. Lai arī virtuve ir neliela, šķiet, vietas pietiek visam, turklāt salīdzinoši lielais ēdamgalds ir liels atvieglojums, jo pie tā var uzņemt viesus un arī ikdienā ieturēt maltītes vai pat strādāt. Turpat līdzās atrodas arī niša ar divguļamo gultu.

Nosacītais otrais stāvs jeb līmenis iekārtots kā sava pasaulīte bērniem – tur vietas pietiek gan spēļu stūrītim, gan skapim un guļvietai. Otrais līmenis atdalīts ar stilā ieturētām koka redelēm, kas pilda arī drošības funkciju.

Liela vērtība šajā dzīvoklī ir lielajiem logiem, kas telpās ienes daudz gaismas, padarot telpas plašākas. Šai sakarā prasmīgi izmantota arī baltā sienu krāsa, kas turpina lielo logu funkciju. Vannasistabā uzmanību pievērs griestiem, kur rotājas koka sijas – retums Rīgas dzīvokļos, taču šajā stilā un plānojumā tās ievieš mājīgāku noskaņu, tāpat kā koka grīdas abos stāvos.

Katrs kvadrātmetrs dzīvoklī izmantots ļoti apdomīgi – lai nekā nebūtu par daudz un vienlaikus iemītnieki nebūtu ar ko apdalīti. Ņem piemēru, kā pat visnetradicionālākajos plānojumos apvienot visu vajadzīgo.

Foto no dzīvokļa:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!