Foto: Publicitātes foto
Modernā māja "La Cava" slejas meža biezoknī Halisko štatā, Meksikā. Spāņu valodā mājas nosaukums nozīmē – pagrabs. Un ne velti – mājas pagrabstāvā ir ierīkota vīna noliktava, kas ir mājas centrālā arhitektūras pērle, atgādinot alu starp iežu un laukakmeņu masīviem.

"La Cava" kalpo kā paraugdemonstrējums tam, ka arhitektūras šedevru iespējams radīt, nevis pārmainot, bet maksimāli saglabājot un izmantojot apkārtesošo ainavu un topogrāfiju, par dizaina studijas "André Restelli Design" veikumu ziņo portāls "Uncrate".

Modernās mājas pagrabstāva veidošanā nozīmīgs dizaina elements ir saglabātie ieži un laukakmeņi, kurus papildina moderni, melni metāla un koka plaukti vīna glabāšanai. Uz pagrabu ved kāpnes, kas izgatavotas no diviem materiāliem – koka pakāpieni, kas nostiprināti ar tērauda trosēm, un kāpnes, kas izgrebtas no iežiem, norādīts portālā "ArchDaily". Lai vīnu varētu baudīt unikālajā iežu un laukakmeņu ielenkumā, pagraba ieejas zonā izveidota stilīga koka lete.

Mijiedarbība starp dabīgo un mākslīgi radīto ieturēta arī dzīvojamajā zonā. Mājas dizainā izmantoto materiālu izvēlē dominē akmens, tērauds, varš, koks un metāls. Lai interjers būtu mājīgs, nevis nomācošs un drūms, tiek izmantoti moderni apgaismojuma risinājumi un plašie logi, kas rada interesantu gaismas spēli. Dīvāns, kas novietots iepretī kamīnam, arīdzan veidots no četriem akmens monolītiem. Koka dēļi ir gan pagrabstāva, gan dzīvojamās zonas griestu apdares veids. Lai dzīvojamā telpā akcentētu koka apdari, izmantotas melnas metāla sijas.

Foto: Publicitātes foto

Lūk, neliels fotoieskats modernajā vīna pagrabā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!