Foto: Vida Press
Vēstures entuziasti var sarosīties, jo muižu, kurā kādreiz dzīvojusi tāda leģenda kā lēdija Govija, ir izlikta pārdošanā un meklē sev jaunu īpašnieku, gribētos pat teikt, muižas valdnieku. Tā ir kā pašam sava vientuļā sala, jo grezno muižu ieskauj gandrīz 14 hektāri zemes un koku ieloks, tai apkārt pieguļ vairākas saimniecības ēkas, divi dārzi un normandiešu kapela.

Muiža atrodas mazā Anglijas ciematā ar nosaukumu Belbrougtona. Viktorijas laikmeta stila celtā muiža ir piedzīvojusi savu trešo inkarnāciju. Tā ir iespaidīga izmēra muiža, kurā var dzīvot gan kuplāka ģimene, gan īpašnieki, kas ieinteresēti muižu izmantot biznesa idejai dažādiem svētku pasākumiem. Pateicoties bīdāmajām durvīm, iekštelpās var viegli savienot kopā divas galvenās telpas, kur svinēt kāzas pat 120 viesu lokā. Savukārt kapela, kas atrodas turpat blakus muižai, arī ir iedrošinājums kāzu ceremonijai un svinībām vienuviet, vēsta ''Vida Press''.

Muižai bijuši neskaitāmi saimnieki, to starpā Bekingemas hercogs. Hamfrijam Perotam muiža piederēja 1592. gadā un tālāk tā tika nodota Perotam-Noelsam, kurš 1800. gada vidū uzbūvēja halli, ko redzam muižā vēl šodien. Viņu ģimenes vitrāža joprojām ir redzama logā virs galvenajām kāpnēm.

Galvenā ēka tika uzbūvēta, ietekmējoties no Anglijas karalienes Elizabetes I valdīšanas laika arhitektūras iezīmēm, kurā raksturīgi bija iespaidīgi akmeņi, tāpēc virs galvenās ieejas ir izcirsts ornamentāls ģerbonis.

Foto: Vida Press

Muiža sevī ietver grandiozu galveno zāli, milzīgu ēdamistabu, viesistabu, atpūtas istabu, rīta istabu, virtuvi un brokastu, mācību telpu, biljarda istabu un vairākus kambarus, kā arī sešas guļamistabas un piecas vannasistabas, un otrajā stāvā, ja nepieciešams, var izbūvēt vēl divas guļamistabas. Visas telpas ir ļoti gaišas, un tajās ir ienācis kaut kas no mūsu laika interjera dizaina, bet tajā pašā laikā saglabāts aristokrātiskais, greznais un elegantais izskats. Viktorijas laikmeta cilvēki ļoti mīlēja telpas iekārtot ar vērienu, tāpēc muižā novērojamas ozolkoka grīdas, oriģinālās sienu rišas, augsti griesti un greznas līstes.

Foto: Vida Press

Muižas ārpusē ir pagalms ar garāžu, kas ir piemērots automašīnu kolekcionāriem, jo tajā ir rūme 4–6 spēkratiem. Ēkā ar pulksteņa torni atrodas divu guļamistabu apartamenti viesiem vai darbiniekiem. Vēl kompleksā iekļauts visās sezonās pieejams tenisa laukums, atsevišķā ēkā iekštelpu peldbaseins, kurš šobrīd gan ir nepabeigts. Un arī divi dārzi ar krāšņiem augiem, patīkamām pastaigām vai izjādēm ar zirgiem.

Īpašumam pieder arī skaista normandiešu kapela. 17. gadsimtā to nedaudz pārveidoja, bet tās altāris un soli joprojām ir savā vietā. Tā nav liela, un to ir nedaudz skāris laika zobs, bet tieši šī kapela muižas teritoriju padara tik unikālu, jo ne katru īpašumu ir iespējams iegūt ar šādu viduslaiku vērtību. Tas ir neierasts papildinājums un pirmā vieta, ko ierauga, uzbraucot uz muižas piebraucamā ceļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!