Foto: Shutterstock
Fakts, ka skandināvu stils un minimālisms gūst arvien lielāku atzinību mājokļu interjeros, nepaliek nepamanīts. To pierāda arī daudzie mājokļi ''Tava Māja'' stāstu krājumos, kur netrūkst nedz šiku savrupnamu, nedz arī dzīvokļu, kur dominē tieši baltais atturīgums. Kā nu kurš to licis lietā un cik dažādi var izpausties ar šķietami atturīgo krāsas raksturu, secini, iepazīstoties ar tiem.

Reti kurš mūsdienās vairs izvēlas spilgtas, drosmīgas un uzmācīgas krāsas interjerā. Tas var parādīties aksesuāros, maināmās detaļās, piemēram, mēbelēs, paklājos, tekstilijās, taču sienas lielākoties visi tomēr izvēlas neitrālas. Ja vēl pirms dažiem gadiem TOP krāsa bija bēšā, kas parādījās teju katra mājoklī, tad tagad ir baltā kults.

Kāds varbūt domās, ka baltais piestāv vien slimnīcai vai kādai sabiedriskai iestādei, piemēram, muzejam vai izstāžu telpai, tomēr pārliecinoši gaumīgie piemēri pierādījuši, ka īstā vieta krāsai ir arī mājokļu interjeros. Neuzbāzīga, eleganta, vienmēr aktuāla un mainīga. Atliek vien nomainīt dažas detaļas interjerā, un kopskats būs pavisam citādāks! Un tas ir gana pārliecinošs arguments, lai arī savā mājoklī izvēlētos balto kā fona krāsu.

Ar vārdiem ir par maz. Lai par to pārliecinātos, jāredz piemēri, un to stāstu krājumos netrūkst šajā tēmā. Kāds neliels dzīvokļis Viļņā demonstrē to, cik veiksmīgu salikumu baltais vieš kopā ar tik iecienītajiem bēšajiem toņiem. Savukārt spilgtāku lietu cienītāji varētu novērtēt Umas Tūrmanes dzīvokli, kur uz baltā fona lieliski izceļas dažādas nianses, sākot no gaismekļiem, beidzot ar tik dažādi piemeklētām tekstilijām. Kā balto izmantot ne tikai vienā istabā, bet visā mājoklī, neatstājot gaužām garlaicīgu kopskatu, palūko šajā piemērā, kur katram aksesuāram ir liela loma. Bez šiem apkopojumā atradīsi gan šikākus paraugdemonstrējumus villām, brīvdienu mājām un vienkārši iekārtotiem pilsētas dzīvokļiem.

Salīdzini, iedvesmojies un dzīvo mājīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!