Foto: Publicitātes foto
Laiku pa laikam atpūsties no drudžainās pilsētas dzīves, izbaudīt neskartas dabas brīnumaino spēku un skaistumu vēlas ikviens. Šādu miera oāzi atspoguļo brīvdienu māja Kanādā – "Vertes Retreat", kas slejas ciedru meža biezoknī blakus ezeram, norādīts portālā "Uncrate".

"Vertes Retreat" ir moderna L formas māja, ka sadalīta divos spārnos. Dzīvojamās zonas spārns veidots vienā stāvā, sevī iekļaujot gan atpūtas zonu, gan ēdamzonu. Savukārt otrā spārna daļā māja izbūvēta divos stāvos, kur telpas atvēlētas guļamistabām un garāžai. Brīvdienu māja paredzēta četru cilvēku ģimenei, pauž arhitektu "Woven Architecture and Design" mājaslapā esošā informācija.

Plašie logi, kas stiepjas no grīdas līdz pat griestiem, paver skatu uz seno ciedru mežu un masīvo akmeņaino krastu, kā arī dod iespēju lūkoties, cik dažāds ir turpat blakus esošais ezers visās diennakts stundās. Stikla logi iebūvēti arī mājas jumtā, tādējādi gaišajā dienas laikā māja tiek piepildīta ar dabīgo apgaismojumu.

Materiālu izvēlē priekšroka dota risinājumiem, kas lieliski iekļaujas apkārtesošajā vidē. Piemēram, mājas fasāde un griesti tapuši no ciedra dēļiem. Gaišu un siltu atmosfēru mājas iekšienē rada koka griesti, baltie skapji un betona grīda, kurus papildina elegantie melnie akcenti gan interjera dizainā, gan mājas konstrukcijās. Taču mājas sirds un siltuma avots ir kamīns, kas radīts no trim tērauda paneļiem, kuri stiepjas no kamīna atveres vietas līdz pat jumtā izbūvētajam logam.

Iespēju būt vēl tuvāk dabai sniedz terase, kura sadalīta atpūtas, virtuves un ēdamistabas zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!