Foto: Publicitātes foto
Katrs mājoklis atklāj kādu stāstu – vienam tas ir eiroremonta, bet citam – vēsturisku liecību pārpilns notikumu pārstāsts. Lai gan reizēm patiesi labākais variants ir visu nojaukt, izmest un sākt no nulles, nereti tieši dažādu vēsturisku iezīmju klātesamība telpā to padara daudzas reizes mājīgāku un interesantāku.

Taisnība, ka ar mantām apaugt nevajag, tomēr, pirms ķerties klāt lietu izmešanai bez žēlsirdības, ieteicams pārskatīt, vai šķietami salauzto, noplukušo un nevajadzīgo mantu nav iespējams atjaunot. Ļoti iespējams, vecajam vecmāmiņas dīvānam vai iepriekšējo saimnieku atstātajam skapītim tikai nepieciešamas dot otro dzīvi un, iespējams, pat jaunu pielietojumu.

Tāpat ir mājokļi, kuros tapešu uzklāšana uz sienām aizsegtu brīnišķīgus vēstures lieciniekus, un saimnieki paši izdarījuši sev pakalpojumu, tās atstājot neskartas. Neapšaubāmi, 21. gadsimta cilvēkiem tīk dzīvot modernā vidē, taču, ja spēj atrast balansu starp jauno un veco, var iegūt divi vienā – vizuāli baudāmas un komfortablas mājas ar interesantu stāstu.

Lūk, turpinājumā aicinām iepazīties ar skaistām mājvietām, kurās nereti satiekas dažādi gadsimti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!