Foto: Publicitātes foto/Mihails Loskutovs
Kad runa ir par mājokļu interjeru, tad mūsdienās varam arvien biežāk dzirdēt salikumu "skandināvu dizains". Taču to nevar attiecināt uz savrupmāju Jūrmalā, kuras dizains mūsdienās ir kā svaiga gaisa malks. Šķiet, ka šeit esi iekāpis laika mašīnā.

Kā raksta portāls "Houzz", nams celts 1930. gadā. Sākotnēji šis nams bija paredzēts kā dzīvojamā māja, bet laika gaitā mainījās tās pielietojums – ēkā tika ierīkots bērnudārzs un pat teātra studija. Nams šo gadu laikā ir piedzīvojis daudz, tāpēc tam bija nepieciešama rekonstrukcija. Otro elpu ēkai iedevusi interjera dizainere Agnese Rudzīte ("Agnes Rudzite Interiors"). Tagad nams pārvērsts līdz nepazīšanai – šarmantā ēka ir dzīvesvieta ģimenei ar trīs bērniem. Kā raksta "Houzz", interjera dizainerei savrupnama rotondas un kolonnas atgādinājušas 1930. gadu itāļu villas, turklāt lielu lomu interjerā spēlējusi arī nama ainaviskā apkārtne.

"Mana sākotnējā ideja bija nedaudz atkārtot šo laikmetu, piešķirt ēkai tā laika raksturīgākās faktūras un toņus," tā dizainere. Tā interjerā parādījušās olīvu un terrakotas krāsas. Savukārt izsmalcinātību savrupnamam piešķir rūpīgi izvēlētās mēbeles, marmora grīda un parkets.


Pirms rekonstrukcijas ēka bija 250 kvadrātmetrus plaša, bet pēc – 470. Kā gan palielināta mājas platība? Izrādās, ka interjera dizaineri īstenojuši sapni par mājas piebūvi. Piebūvē ir ne tikai garāža diviem automobiļiem, bet arī saimniecības telpas, garderobe un spa zona. Ēkas pirmajā stāvā atrodas virtuve, dzīvojamā istaba, ēdamistaba, darbistaba ar lielu bibliotēku. Savukārt ēkas otrajā stāvā ir tā sauktā privātā zona, kur saimniekiem ir guļamistabas, garderobes telpas un vannasistabas. Savukārt mansardā [aut. – fotogrāfijās zemāk bēniņi nav iemūžināti] ir bērnu zona, kur bērniem ir guļamistabas, rotaļu istaba un telpa mācībām.

Portāls "Houzz" atzīmē, ka nams ir īpašs ne tikai tā interjera dizaina dēļ, bet arī tāpēc, ka mājā ir lifts. Kā raksta portāls, lifts bija viena no saimnieku vēlmēm.

Zemāk vari ielūkoties smalkajā villā, kuru iemūžinājis Mihails Loskutovs:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!