Foto: Jim Bartsh

Straumēšanas giganta "Netflix" paspārnē tapušā sešu sēriju dokumentālā stāsta "Harijs un Megana" veidotāji solīja visai pasaulei neredzēti atklātu ieskatu pāra privātajā dzīvē un sarežģītajās attiecībās ar apkārtējo pasauli. Taču nu ir atklāts, ka patiesībā karaliskais pāris nefilmējās savā rezidencē, bet gan tā vietā filmēšanas vajadzībām "aizņēmās" kādu īpaši iespaidīgu māju, kura nu tiek pārdota par 33,5 miljoniem ASV dolāru (31,5 miljoni eiro).

Britiem karaliskās ģimenes stāsts un privātās dzīves peripetijas ir gluži vai nacionālais sporta veids, tomēr ilgi gaidītais seriāls izraisīja globālu diskusiju par pāru dzīvi ārpus britu monarhijas. Protams, ka liela uzmanība tika pievērsta arī stilīgajam fonam, tomēr, ja ņēmi vērā Meganas un Harija dizaina idejas un dekorēšanas viltības, tad šeit būs vilšanās.

Kā norāda portāls "TopTenRealEstateDeals.com", tā vietā, lai filmētos savā dzīvesvietā, pāris filmējās kādā citā 33 miljonus dolāru vērtā mājā, kas atrodas teju sešu kilometru attālumā no viņu 14,7 miljonus dolāru vērtā īpašuma (tiek ziņots, ka tā ir pirmā māja, kas viņiem jebkad piederējusi). Tas gan nenozīmē, ka viņi dzīvo sliktākos apstākļos, viņu mājā ir deviņas guļamistabas, 16 vannas istabas, peldbaseins un tenisa korts. Tiek lēsts, ka arī dizaina ziņā viņu dzīvesvieta nemaz tik ļoti neatšķiras no mājas, kurā tika filmēts seriāls. Tas liek uzdot jautājumu, kāpēc Megana un Harijs izvēlējās filmēties mājā, kas nepiederēja viņiem...

Tā kā plašais īpašums šobrīd ir pieejams iegādei, tad sludinājuma tekstā minēts, ka "iežogotais īpašums ir pietiekami liels un grezns, lai pielāgotos karaliskā pāra un viņu bērnu lutinātajam dzīvesveidam, turklāt lieliski piemērots karaliskā pāra viesiem." Saskaņā ar "Dirt" teikto, tajā ir visi izcilākie mājas elementi: īpašums ietver gandrīz viena hektāra teritoriju ar romantiskiem celiņiem un visu cauru gadu augošiem ziediem, teritorijā atrodas palmas, vīnogulāji, banānkoki, bišu stropi. Sludinājumā tiek uzsvērts, ka tiem, kuriem patīk šiverēties pa dārzu un audzēt savu pārtiku, patiks, ka īpašumā ir arī sakņu dārzs, citrusaugļu dārzs un pat vistu kūts, kur iegūt svaigas oliņas. Senatnīgajā ainavā ir arī amerikāņu mākslinieka Roberta Indianas skulptūras.

Ieskaties īpašuma teritorijas greznajā ainavā, kas ietver arī pavisam vienkāršus elementus, piemēram, vistu "būrīšus" jeb mazās kūtiņas. Arī "Netflix" dokumentālajā seriālā bija iekļauta aina, kurā Megana baro vistas.

Īpašumā ir sešas guļamistabas un astoņas vannas istabas. Divstāvu mājā ir šefpavāra virtuve, kas aprīkota ar itāļu marmora letēm, iespaidīgu apgaismojumu, īpaši izstrādātu aparatūru un dubulto ledusskapi.

Foto: Jim Bartsh
Mājīga ģimenes istaba, kas savienota ar šefpavāra virtuvi

Citas mājas galvenās iezīmes ir izsmalcināts kabinets, kinoteātra istaba, trenažieru zāle ar skatu uz terasi, kas iekļauj tvaika dušu un saunu, paslēptā bibliotēka, bārs, baseini, burbuļvannas, divas spēļu istabas, meditācijas telpa un piecu automašīnu garāža. No labiekārtotās teritorijas paveras skats uz kalniem un okeānu. Tiek norādīts, ka "ar visām iekļautajām ērtībām īpašumā nekad nebūs garlaicīgi".

Vērienīgajā mājā, kas uzcelta 2006. gadā, apvienojas āra elementi ar izsmalcinātu interjeru, kas rada absolūti karalisku noskaņu, iekļaujot augstas koka sijas, lustras, arkveida logus, kas stiepjas no grīdas līdz griestiem. Ir jāatzīmē mājas arkveida logi, jo īpaši lielajā istabā, kur Megana sniedza individuālās intervijas. Fonā bija redzami šie logi, un pa šiem logiem Klusais okeāns.



Par seriālu – nekādas pārsteidzošas atklāsmes un sirdi plosošas grēksūdzes pirmajās trīs sērijās nudien nesagaidīsiet. Ja sekots līdzi izbijušā hercoga un viņa sievas dzīves gaitām un redzēta, teiksim, uzstāšanās Opras Vinfrijas šovā, tad "Harijs un Megana" tikai atsvaidzinās jūsu zināšanas. Varam uzzināt par abu jauno cilvēku romantisko iepazīšanos, mazliet ieskatīties Harija dzīvē un krietni vairāk – Meganas, kā arī, protams, atkal pārliecināties par to, cik neiecietīgi ir tabloīdi, kuru nodarbinātie reportieri gatavi uz visu, lai iegūtu ekskluzīvu materiālu. Vairāk par seriālu lasi rakstā "'Harijs un Megana': dramatisks dokumentāls stāsts vai ciniski centieni nopelnīt ar 'Megksitu'?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!