Foto: DELFI.lt/Privātais arhīvs

Kad oficiālie svētku rotājumi pilsētu un novadu centros apskatīti un apbrīnoti, varam doties mājās un izrotāt līdzīgi vai pat vēl labāk. Ar šādu vadmotīvu, šķiet, dzīvo Regīna un Antanas Jonušķi Užventē, Lietuvā. Krāšņi izrotāto namiņu jau kuro gadu daudzi lietuvieši steidz aplūkot klātienē, jo ko tādu bieži negadoties redzēt, raksta "Delfi.lt".

Regīna un Antanas savu ģimenes mājiņu pirms vairākiem gadiem atpirka no radiniekiem un nu ik gadu pirms gadumijas ietērpj ļoti košā svētku rotā. Gan mazais namiņš, gan dārzs burtiski slīkst krāsainās virtenēs un raibās dekorācijās. Nelielajā pagalmā atrasta vieta gan sniegavīriem, gan ziemeļbriežiem, gan eņģeļiem un zirdziņiem, gan daudziem citiem tematiskiem elementiem.

Kā "Delfi.lt" stāsta Regīna, īpašums tiek rotāts, jo abiem ar vīru svētki ir ļoti svarīgi. Ik gadu dekorāciju kļūst aizvien vairāk.

Ģimene gada nogalei gatavojas jau laikus. "Sākam visu darīt novembra vidū. Vispirms izkaram virtenes, bet pēc tam domājam, kas un kā tiks kārtots uz zemes," stāsta Regīna.

"Izdevumi ir katru gadu, virtenes mēdz pārtrūkt, tās jānomaina, lampiņas izdeg, piepērkam šādus tādus savienojumus un stiprinājumus. Protams, piepērkam arī jaunas dekorācijas – zvaigznes, sniegpārslas..." piebilst saimniece.

Regīna neslēpj – ļoti daudzi brauc uz Užventi, lai aplūkotu viņu īpašumu klātienē. "Brauc daudzi. Arī tad, kad bija sals. Vakaros vienmēr atstājam atvērtus vārtiņus, lai cilvēki varētu ienākt pagalmā, apskatīt rotājumus, nofotografēties. Mazajiem ķipariem esam sagatavojuši konfektes," sarunu noslēdz saimniece.

Kā vēstījām pērn, iespaidīgā Ziemassvētku rezidence sāka veidoties jau pirms dažiem gadiem. Sākumā mājas saimnieki izrotājuši tikai māju, pēc tam jau arī sētu, bet tad pakāpeniski pārcēlās arī uz dārzu. Ar katru gadu dekorāciju skaits aug, kā rezultātā nams pārtop krāšņā Ziemassvētku valstībā. "Rotājam namu, lai mums pašiem būtu prieks, bet, ja kādam vēl patīk – tas ir vēl jaukāk," tā saimniece. "Varbūt kādam nepatīk rotājumi vai nams šķiet pārāk raibs, bet mēs novērtējam un esam pārsteigti, ka cilvēki mēro tālu ceļu, lai apskatītu mūsu māju klātienē." Arī pati mājas saimniece svētku laikā dodas izbraucienos pa Lietuvu, lai aplūkotu citus svētku rotā sapostos namus. Tā viņa arī sastop līdzīgi domājošos – māju rotāšanas fanātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!