Foto: Shutterstock
Plānojot savas mājas būvniecību, svarīgs faktors ir zemes platība, uz kuras to celt. Reti kurš ir tik drosmīgs un izvēlas māju celt vietā, kur tā teju jāiespiež mazā zemes pleķītī, taču pasaulē ir vairāki piemēri, kas demonstrē, ka šādas mājas ne vien var skaisti izskatīties pilsētvidē, bet arī būt pilnībā funkcionālas. Tiesa, daudzas no tām būvētas arī spīta dēļ. Piemēram, kāds vīrs Bostonā uzcēlis namu, lai izbojātu skatu, kas paveras pa viņa brāļa nama logiem.

"Spite House", Virdžīnija

Māja, kas ir divus metrus plata un septiņus metrus dziļa, atrodas Aleksandrijas vecpilsētā. Latviskojot ēkas nosaukums ir "Spīta māja", un ne velti! Noguris no tā, ka zirgu pajūga rati regulāri atsitas pret mājas sienām, iedzīvotājs Džons Hollensberijs alejas vietā uzcēla māju.

Kad 1990. gadā to iegādājās Džeks Sammis, māja bija diezgan labā stāvoklī, jo arī iepriekšējie īpašnieki to 25 gadus izmantoja kā pamata dzīvesvietu, taču Džeks vēlējās atgūt mājokļa oriģinālo senlaicīgo izskatu. Renovācijas darbos tika izceltas tādas detaļas kā ķieģeļu siena un koka grīdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!