Foto: Publicitātes foto

Jau stāstījām par novembrī notikušos koka arhitektūra konferenci Tallinā, Igaunijā, kur starp diskusijām un pieredzes apmaiņu notika arī gada balvu pasniegšanas ceremonija labākajām koka arhitektūrām. ''Moodnekodu.delfi'' lasītāji balsojumā lēma, ka tieši šis namiņš pelnījis balvu kā tautas izvēle, lūk, arī arhitektūra ''Tava Māja'' lasītāju novērtējumam!

Šis mazais, bet šarmanti izbūvētais namiņš atrodas Huuksi muižas teritorijā Jervamā, turklāt būvēts tikai no pārstrādājamiem materiāliem. Darba autors ir Toivo Tammiks (arhitektūras uzņēmums ''AB Ansambel'').

Namiņš ieskauts skaistā parkā un, lai arī maziņš, kalpo kā vasaras atpūtas nams ģimenei. Baltā lapegļu koka apdare, interesantās formas, dizaina elementi, dažādu autentisku materiālu apkopojums pievērš uzmanību, taču nav vienīgie iemesli, kas uzrunājuši vērtētājus. Arhitekts ļoti prasmīgi izmantojis dažādus elementus no citām arhitektūrām, piešķirot tām jaunu elpu. Piemēram, daži logi nākuši no kādas Tartu baznīcas, bet durvis un koka mēbeles no kādas nolemtībā pamestas lauku mājas Paidē (Jerves apriņķis). Skatoties uz jau gatavo un apdzīvoto namiņu, nemaz nepateikt, ka katrs elements kādreiz bijis kur citur.

Balvu ieguvušais namiņš fotogrāfijās:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!