Foto: Publicitātes foto

Industriālā dizainere Matali Krassē kopā ar iedzīvotājiem un brīvprātīgajiem no Fresnes-au-Mont reģiona radījusi eksperimentālu projektu "Le Nichoir" ("Putna ligzda"), dziļi Francijas mežos uzbūvējot mazu, dabai draudzīgu interesantas konstrukcijas mājiņu, vēsta portāls "Beautifullife.info".

Apkaimē kopā atrodas seši mazi ciematiņi, to iedzīvotāji atsaucīgi piekrita piedalīties projektā, kura mērķis izveidot mazu videi draudzīgu namiņu, kas būtu ne vien mākslas darbs ar estētisku vērtību, bet varētu kalpot par apmešanās vietu ceļotājiem un dabas mīļotājiem. 

Tagad pēc darba pabeigšanas miniatūrie apartamenti darbojas kā viesnīca tiem, kuri vēlas izbaudīt meža romantiku un kaut uz mirkli aizbēgt no civilizācijas.

Mājiņa būvēta no akācijas un priedes kokiem, stiprinājumi ir no rūdīta tērauda - tādējādi namiņš pilnībā saplūst ar apkārtējo ainavu un harmoniski iekļaujas meža ekosistēmā. Projekta autore Matali skaidro, ka konstrukcijas nav nostiprinātas "uz palikšanu", jebkurā brīdī namiņu var pārvietot uz jaunu vietu, ja dabas apstākļi mainītos un šāda nepieciešamība rastos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!