Vai tā būtu Spānija vai ASV, skandināvu stils ir cieņā dažādās pasaules malās, to pierāda arī šie mājokļi, kuros dominē nepārprotamas stila iezīmes.

Arvien biežāk daudzi mājokļos izvēlas tieši lakonisko skandināvu stilu. Gaišais fons, dabīgie materiāli, nepārspīlētie aksesuāri, tīrās līnijas un elegantie akcenti rada patīkamu omulību, tanī pat laikā nenomācot dzīvesvietu ar lietām, bet ļaujot izcelties personībām. Ja esi starp tiem, kas piekrīt apgalvojumam, ka mājas kalpo cilvēkam, nevis cilvēks mājai, iespējams, šis ir tev piemērotākais stils interjeram, jo tanī nav lieku detaļu.

Šie mājokļi, kuru iekārtojumā pārņemtas skandināvu stila iezīmes, ne vien iedvesmos pašu mājās ko līdzīgu atdarināt, bet arī ieviesīs lielāku skaidrību, kas tad slēpjas zem jēdziena ''skandināvu stils''. Plašāk par raksturīgākajiem krāsu toņiem, mēbelēm, audumiem un tekstūrām uzzini šeit, bet stāstos ielūkojies jau praktiskos izpildījumos.

Lai arī skandināvu stils varētu šķist iepriekš paredzams, tas tomēr katra mājoklī īstenots citādāk. Fons ir lielākoties balts, bet, piemēram, Gēteburgas ciemata mājoklī veiksmīgi ieturēts stils arī ar pelēkām tapetēm, tāpēc maldīgi uzskatīt, ka derēs tikai un vienīgi baltas sienas. Šī stila priekšrocība ir tā, ka tas der kā maziem, tā lieliem mājokļiem, un to apstiprina kāds lietuviešu nelielais miteklītis, kurā dominē minimālisms. Kvadratūrai nav nozīmes. Mājīgu un stilīgu vidi var radīt jebkurā kvadratūrā. Protams, lielāki mājokļi ļauj izpausties, un arī skandināvu stilam tas piedien. Kādas lietuviešu interjera dizaineres mājoklī skandināvu stils ieturēts visā 100 kvadrātmetrus plašajā dzīvoklī, ievērojot sīkākās nianses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!