Foto: Yakusha Design/Serhiy Chornousov
Pasaulē netrūkst radošuma, un vēl viens pierādījums tam ir kāds neparasts portugāļu projekts, kurā iecerēts, ka māja atradīsies uz pašas klints malas.

Kā vēsta projekta autori, arhitekti – Viktorija Jakuša (Victoria Yakusha) un Serhijs Čornusovs (Serhiy Chornousov), kas apvienojušies dizaina studijā "YD / Yakusha Design" – projekta nosaukums ir "The Air" jeb "Gaiss". Caurspīdīgā namiņa platība ir 48 kvadrātmetri. Ēku teju pilnībā – par 270 grādiem ieskauj stikla sienas, kas ļaus baudīt pasakainu skatu uz okeānu, saulrietiem un saullēktiem. Projekta autori ar šo namiņu radījuši sajūtu, ka tā ir "neiespējamā arhitektūra". Namiņš būs gluži kā bāka okeāna krastā, kas katru dienu saskaras ar jūras untumiem.

"Nams ir paredzēts kā brīvdienu māja sērfotājiem, kuriem nav svešs spēcīgais dabas elements –gaiss," preses relīzē skaidro "Yakusha Design" vadītāja Viktorija Jakuša.

Projekta autori norāda, ka viņi vēlējušies radīt namiņu minimālisma stilā, radot sajūtu par bezsvara stāvokli arhitektūrā. Paredzēts, ka nams, ja tiktu realizēts dzīvē, būtu veidots no pārstrādāta betona.

Kā jau visās mājās – arī šis nams būtu aprīkots ar visu nepieciešamo sadzīvei, ieskaitot žalūzijas, lai telpās radītu kripatiņu privātuma. Gaisa namā, kā vēsta projekta autori, būtu tikai pašas nepieciešamākās mēbeles, tā teikt – nekā lieka. Šajā namiņā ir paredzēta gan dzīvojamā istaba, gan virtuve, guļamistaba un vannasistaba. Savukārt siltuma un mājīguma sajūtu telpās radīšot ne tikai smilškrāsas toņi, bet arī skaistā apkārtne – okeāns, nebeidzami saullēkti un saulrieti.

Ieskats nama vizualizācijās:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!