Foto: Publicitātes foto
Prasme pārvērst neticamās konstrukcijās materiālus, kurus citi būtu uzlūkojuši kā nepielietojamus, ir "Wallmakers" stiprā puse, vēsta "Uncrate". Un tam ir lielisks piemērs ir uzņēmuma radītā rezidence, kas atrodas Indijā kāda kalna nogāzē – "Ledge House".

"Visi mājokļi, kurus esam radījuši, ir no dabīgiem materiāliem. Skumji, ka mūsdienās mazāk nekā 30 procenti no pasaules iedzīvotājiem dzīvo šādās ēkās, kaut gan tās radītas no ilgtspējīgiem un izturīgiem materiāliem," savā mājaslapā vēsta nama radītāji. "Mēs sevi esam veltījuši tam, lai izveidotu konstrukcijas, kas ir gan utilitāras, gan pievilcīgas, izmantojot "dubļus" un "atkritumus"." Vaicāsiet, ko uzņēmums uzskata par "dubļiem" un "atkritumiem"? Atkritumus var klasificēt, kā jebko, kas tika saražots, izmantots, bet pēc tam kļuvis par nevajadzīgu, atbildi sniedz "Wallmaker".

Arī "Ledge House", kas atrodas kalna nogāzē, ir lielisks piemērs tam, ka no šādiem materiāliem var tapt unikālas celtnes. Pārsteidzošā rezidence izskatās, kā dabas ainavas paplašinājums fasādes dēļ, kas izgatavota no apstrādāta kazuarīna. Ierasti šo koku izmanto nožogojumu izgatavošanai, sastatnēm, vai vienkārši kā kurināmo. Savukārt iekšsienas veidotas no akmeņiem, kas iegūti rakšanas procesā, radot alas atmosfēru telpā, kamēr grīda izveidota no koku atgriezumiem.

Daļai ēkas ir stiklotas sienas, caur kurām paveras brīnišķīgs un elpu aizraujošs skats pār visu ieleju. Šīm sienām ir arī funkcionāla nozīme – tās palīdz mājoklī saglabāt siltumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!