Foto: Publicitātes foto
Vai esi kādreiz iedomājies, kaut māju varētu apgriezt otrādi un sauļoties uz terases saules pusē? Esi pieķēris sevi pie domas, kaut vannas istabas logā vienmēr varētu redzēt saullēktu, lai no rītiem būtu vieglāk pamosties? Saulainajās vasaras dienās ar spirdzinošo ziemeļu vēju, vienīgā vēlēšanās ne vienreiz vien bijusi - kaut varētu vēja netraucēts baudīt skaisto dienu. Lai arī cik neticami tas izklausītos, šīs vēlēšanās piepilda un cerības attaisno kupolveida māja, kuru iespējams griezt līdzi saulei.

Pirmā kupolveida māja parādījās jau 1988.gadā un arī pie mums, Latvijā, līdzīga veida arhitektūra parādījās ar kādreiz slavenā restorāna "Sēnīte" atklāšanu, taču jaunākā inovācija "Domespace" pārsteidz ar jau daudz modernākām iespējām. Šis radošais mājas piedāvājums ir kā radīts cilvēkiem, kas vēlas iekļauties dabā, bet tanī pat laikā saglabāt nepieciešamo komfortu. "Domespace" kupolmāja ir unikāls arhitektūras izgudrojums tās formas, izturības, gaišuma un izcilā telpas izmantojuma dēļ. Savukārt, mājas pamatos iebūvētais rotējošais mehānisms sniedz iespēju sekot saules kustībai jebkurā dienas laikā, kā arī ļauj izmantot mūžīgās enerģijas avotu kā apkures un ūdens sildīšanas sistēmu. Ar pogas spiedienu uzstādīt mājas griešanos nedaudz atgādina bērnu spēlītes, jo tas izklausās gluži neticami, ka māja 2-3 minūšu laikā apgriežas par 360°, bet, uzstādot lēnāko režīmu, māja minūtes laikā tiks pagriezta par diviem centimetriem, ko ir pat grūti pamanīt ar aci.

Pirms 15 gadiem "Domespace" mājas varēja aplūkot tikai Rietumfrancijā, taču, ņemot vērā aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc šāda veida celtnēm, šobrīd tās ir pieejamas visā pasaulē, sākot ar Šveici, Nīderlandi, Vāciju, Itāliju, beidzot ar Taivānu, Jaunzēlandei, Čīli, ASV un Krieviju. Īpaši strauji pieprasījums pēc "Domespace" mājām ir pieaudzis pēdējo piecu gadu laikā, un, iespējams, pavisam drīz arī mēs varēsim baudīt kupolmāju sniegtās priekšrocības un dzīvot harmonijā ar dabu, jo jau nākamgad pirmo rotējošo māju "Domespace" plānots uzbūvēt arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!