Foto: Vida Press
Dzīvojamā māja kādreizējā baznīcā? Izklausās diezgan neiedomājami un ar mājīgumu nesaistīti, taču šeit vietā būtu teikt – nespried, pirms neesi redzējis. Lai arī ēka nav tā tradicionālākā dzīvojamo telpu iekārtošanai, rezultāts vienaldzīgus neatstās.

Īpašumam, kas atrodas Apvienotajā Karalistē, liela vērtība ir tāpēc vien, ka tā vēsture datējama no 12. gadsimta. Lai arī nav palicis nekas daudz no tā, kāda baznīca bija sākotnēji, jo tā pārbūvēta teju no jauna pēc postījumiem, vēsturi nams glabā joprojām un nu piedzīvo otro elpu kā dzīvojamā māja. Kā vēsta ''Vida Press'', pēdējais dievkalpojums baznīcā noticis Palmu svētdienā, 1966. gadā, taču kā dievnams tas slēgts 1991. gadā. Kā stāsta īpašuma tirdzniecības aģents, vēsturiskā ēka iekārtota pēc modernākajām tehnoloģijām un ir unikāls īpašums gan iekārtojuma, gan noskaņas un vides dēļ. Velvētie griesti, vitrāžas, smilšakmens sienas, kokmateriāli un neparastais logu izvietojums – itin viss šeit ir īpašs.

Kas interesanti, no ārpuses nams nepārprotami izskatās pēc baznīcas, taču tikai ienākot tajā iekšā, paveras pavisam cits skats. Nebūt nav tā, ka visas dzīvojamās telpas ir apvienotas vienā lielā: katrai telpas piemērots savs stūrītis, un šeit ir gan virtuve, trīs guļamistabas, vairāki atpūtas stūrīši un divas vannasistabas. Virtuve šajā arhitektūras piemineklī nav liela, bet pietiekami omulīga, turklāt atsevišķi ierīkota ēdamistaba ar lielu galdu. Tātad telpas ir tikpat funkcionālas kā jebkurā klasiski būvētā dzīvojamā mājā.

Foto: Vida Press

Plašajās telpās izvietots ne viens vien atpūtas stūrītis ar mīkstiem dīvāniem un krēsliem, kur zvilnēt un baudīt mierpilno noskaņu. Tā kā šeit par augstu griestu trūkumu sūdzēties nevar, konfigurācija veiksmīgi īstenota, izbūvējot dzīvojamo zonu divos līmeņos – nosacīti augšējā stāvā iekārtota guļamistaba, kas redzama no atpūtas telpas it kā aiz imitētā balkona durvīm.

Kritiskākie mājas vērtētāji pamanīs to, ka baznīcā joprojām saglabāts vēsturiskums, proti – akmens mūra sienas, veiksmīgi iekļauts koks, tāpat ļoti harmoniski izvēlēti krāsu toņi interjerā, neko nenomācot un lieki neizceļot. Viscaur interjerā dominē gaiši un neitrāli toņi, tikai vietām pavīd kāds spilgtāks akcents, piemēram, rozā atpūtas krēsls un dekoratīvie spilveni, ko tad laika gaitā var pamainīt.

Kas nav mazsvarīgi, baznīcas apkārtne arī saglabāta ar pietāti – apkārt skaisti nopļauts mauriņš un plašs pagalms, bet pie pašas ēkas skaisti apcirpti krūmi un apzaļumota baznīcas fasāde.

Mājoklis, kas izbūvēts kādreizējā baznīcā, pārdošanā izlikts par aptuveni 830 tūkstošiem eiro (£ 725,000).

Fotoieskats:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!