Foto: Scott Basile
Ēkas, kas dzīvojušas gadu simtiem, sevī nes ne tikai neskaitāmus stāstus, bet arī interjera iezīmes no dažādiem laika posmiem. Lūk, mājoklis, kurā aizvien nedaudz valda "mežonīgo rietumu" noskaņa.

Vienā no ASV visstraujāk augošajām pilsētām – Ostinā, Teksasas štatā – ir saglabājusies liela daļa no vecās arhitektūras, kas pilsētā aizvien nedaudz uzbur mežonīgo rietumu noskaņu, norādīts portālā "TopTenRealEstateDeals.com". Starp šīm ēkām ir arī 1890. gadā celta ēka, kas sākotnēji bija ugunsdzēsēju depo, bet vēlāk pildīja galvenās mītnes lomu slavenajam kovboju zābaku ražošanas uzņēmumam "Capitol Saddlery".

Ēkas fasāde ir pavisam vienkārša, un, ja vien virs ieejas nekarātos milzīgs kovboja zābaks, kas liecina par būves vēsturi, tā būtu pielīdzināma teju jebkurai citai ēkai, kas atrodas netālu no Teksasas Universitātes Ostinā. Taču īstā ēkas burvība slēpjas iekštelpās.

Foto: Scott Basile

"Capitol Saddlery" ražotie zābaki bija iecienīti, un liela daļa slavenību nespēja pat iedomāties ar savu apavu pasūtījumu vērsties citur. Zābaku meistars Čārlijs Danns bieži tika dēvēts arī par "kovboju zābaku Mikelandželo". Viens zābaku pāris varēja izmaksāt pat trīs tūkstošus dolāru, savukārt gaidīšanas rinda varēja sasniegt pat trīs gadus. Taču, par spīti ilgajam pasūtījuma termiņa izpildījumam, pie saviem kovboja zābakiem tikušas tādas pasaulē zināmas zvaigznes kā Džīns Otrijs, Arnolds Pālmers, Kerola Kinga un pat amerikāņu gangsteris Als Kapone.

Izcilais zābaku meistars Čārlijs nomira 1993. gadā, taču 2007. gadā Steineru ģimene – "Capital Saddlery" īpašnieki – uzņēmumu pārcēla uz citu vietu. Savukārt ēkas jaunais stāsts aizsākās 2008. gadā, kad jaunie īpašnieki to pilnībā pārveidoja, un nu industriālā ēka kļuvusi par omulīgu un modernu rezidenci, kas pazīstama ar vārdu "Palazzo Lavaca". Tiesa, atjaunošanas darbu galvenais moto bija saglabāt mājas raksturu, tādēļ remontdarbu laikā tika saglabāti oriģinālie grīdas dēļi, durvis, atsegtas ķieģeļu sienas, dažās vietās atstāts arī vecais, nolupušais sienas krāsojums, kas mijas ar smalkiem akcentiem, piemēram, itāļu lustrām, modernām tapetēm un 18. gadsimta antīkajiem interjera dekoriem.

Foto: Scott Basile

Ēkas dzīvojamā platība ir 629 kvadrātmetri, tajā ir trīs guļamistabas ar privātām labierīcībām, trīs vannasistabas, liela virtuves zona, kā arī pagalms, kurā joprojām saglabājušies dažādi artefakti no zābaku biznesa. Tā kā mājoklis galvenokārt tiek izmantots korporatīviem un privātiem pasākumiem, piemēram, fotosesijām un kāzu svinībām, mājoklī ir vairākas atpūtas telpas un arī deju zāle, norādīts "Palazzo Lavaca" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!