Foto: Privātais ahīvs
Harēviču ģimene pirms sešiem gadiem sāka domāt par savu lauku māju, un sapnis arī piepildījās – viņi jau divus gadus saimnieko savā lauku mājā. Šeit ir viņu miera osta zemes virsū, īsta lauku idille, kur atgūties pēc galvaspilsētas straujā ritma un darbu dunas. Šeit ir viņu mazā paradīze ar ziedošiem ceriņu krūmiem maijā, smaržojošiem filadelfiem jūnijā un sniegotām kupenām ziemā.

Daira ikdienā strādā par mārketinga vadītāju, bet viņas vīrs Gints ir dzesēšanas sistēmu meistars un motokrosa amatieris. Viņi kopā ar dēlu Ralfu un meitu Odriju darbadienās dzīvo Rīgā, bet ģimenes lauku māja ir Mālpilī. Te ģimene pavada nesteidzīgas brīvdienas, bauda lauku idilli, iekopj mazdārziņu un svin kopā būšanu.

Ceļš līdz savai lauku mājai

"Kad gaidījām dēliņu, sapratām, ka gribam dzīvot privātmājā," tā Daira. Sākumā ģimene lūkojusi mājas Rīgā un Pierīgā, jo darbs Dairai ar vīru ir Rīgā, bet piedāvājumi nav atbilduši ģimenes vajadzībām, turklāt arī šīs mājas finansiāli būtu pārāk liels slogs.

Kad piedzima dēliņš, ģimenei kāda sieviete ļāva padzīvot privātmājā Vecdaugavā, Rīgā. "Tad sapnis par māju tika atlikts, jo teorētiski mums jau bija, kur dzīvot," saka Daira. Tieši tur ģimene sastapās ar privātmājas izaicinājumiem, piemēram, ka sniegs jātīra pašiem, lapas arī, savukārt dārzā dārzeņi izaugs vien tad, ja būsi par tiem kārtīgi parūpējies. Ģimene šajā mājā pavadīja trīs gadus, līdz saimniece māju nolēma pārdot. Tā nu nācās meklēt citu dzīvesvietu. "Sākās jauns riņķa dancis," smejas Daira. "Sapratām, ka ar visu privātmājā uzkrāto iedzīvi fiziski nevaram pārcelties uz dzīvokli. Kaut vai – kur tu liksi dārza mēbeles? Nemaz nerunājot par bērnu močiem un riteņiem. Dzīvokļu ietilpība jau ir maza." Tā kā bankas neatbalstīja ģimenes ieceri par māju Rīgā vai Pierīgā, nācās meklēt lauku māju citviet Latvijā. "Man pilnīgi rokas nolaidās. Es jau tos sludinājumu portālus biju izmalusi līdz ārprātam. Arī "Facebook" grupā "Māja meklē cilvēku" skatījos, bet tur nekā mums piemērota nebija," tā Daira.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!