Foto: Shutterstock
Pēdējos gados vairāk nekā jebkad runā un kultivē pašiem un pasaulei veselīgu dzīvesveidu, sākot no uztura, beidzot pat ar māju būvniecību. Iedziļinoties tēmā par māju būvniecību pēc iespējas draudzīgāku pret vidi, stāstu arhīvā atradām vairākus rakstus par šo tēmu.

Varbūt kādām jēdziens ''ekomāja'' vēl šķiet pavisam svešs vai līdz galam neizzināts, tad nu šajā rakstā atradīsi izsmeļošu skaidrojumu par tēmu, lai prastu novērtēt arī uzbūvētos objektus. Galvenais, kas jāielāgo, ekomājas būvniecībā tiek izmantoti maksimāli daudz ekoloģiski tīri materiāli. Kā tas izpaužas praksē, var novērtēt dažos stāstos.

Lai arī ekomājas nav tās populārākās būves, arvien vairāk tieši tādas izvēlās celt visā pasaulē, arī Latvijā. Par vietējiem stāstiem runājot, jāizceļ salmu mājas būvniecība, kur pieredzējuši cilvēki šajā jomā atklājuši dažādas nianses par šo neparasto pieeju. Ja ne tik daudz kā pats darba process, bet vairāk rezultāts urda tavu prātu, iepazīsties ar stāstiem, kur var novērtēt jau nosaukuma cienīgas ekomājas – gan Latvijā, gan ārpus robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!