Foto: Uvis Sudakovs
Iespējams, sociālo tīklu ziņu lentē esi manījis, ka Talsu puses Bullīšu ezerā peld kāda interesanta mājiņa. Tā ir ezera sauna "Ogle", kuras idejas autors un galvenais motors Kalvis Kalniņš ir absolūts dabas cilvēks. Viņš, būdams pirtnieks un topošais mežinženieris, šo mājiņu uzcēlis pats savām rokām. Lai gan tas vien, ka pirtiņa atrodas ezera viducī, jau ir gana interesants aspekts, tā ir tikai maza virskārtiņa no Kalvja izlolotā projekta stāsta.

"Ogle" ir ekobūve, kuras būvniecībā teju viss sasaucas ar Kalvja moto "iet dabā ir mūsu dabā", – lielākā daļa dēļu iegūta no vējā nogāztiem kokiem, neviena nagla un skrūve nav iegādāta jauna, kā arī tās būvniecībā izmantots sapropelis – ezera dūņu materiāls, kas darbojas kā dabīgā līme un siltumizolācijas materiāls.

Uzcelt savu ideālo pirtiņu vienmēr ir bijis Kalvja sapnis. Iepriekš apmeklētās pirtis vīrieša augumam nav bijušas īsti piemērotas, un te runa nav par viņa garumu. "Viena no izplatītākajām kļūdām, kas tiek pieļauta pirts būvniecībā, ir tas, ka uz tās lāvas var tikai apsēsties. Ja gribi apgulties, uzreiz plecs krīt lejā," pieredzē dalās Kalvis. Soli pa solim abi ar Janu Herbstu, kas ir otrs šī projekta balsts, nobrieduši domai par savas pirtiņas būvniecību, kurai sākotnēji vieta tika ieplānota krastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!