Foto: Publicitātes attēli

Jūras klājuma rāmums un sāļais jūras gaiss kombinācijā ar priežu koku audzēm, ir kā mierinājums steidzīgajai ikdienai, bangojošais jūras spēks vētru laikā ļauj sajust dabas varenību, bet tik gleznaini saulrieti ir pieejami tikai šeit, aptuveni 8000 kilometrus garajā Baltijas jūras piekrastē ar pasaulē unikālajām baltajām kvarca smilšu pludmalēm, kuras nomaina akmeņaināki un stāvāki krasti. Baltijas jūras krastā varam meklēt un atrast pēc rudens vētrām krastā izskalotās priežu sveķu asaras – dzintaru.

Lai mazliet pasapņotu par skaistumu, kas pieejams tikai pie Baltijas jūras, "Baltic Sotheby's International Realty" speciālisti piedāvā pa atslēgas caurumu ieskatīties trīs skaistos īpašumos pie jūras, kas noderēs gan mierīgai un harmoniskai atpūtai, gan arī kā pastāvīga dzīvesvieta.

Grezns nams Kuršu jomas līcī Neringā, Lietuvā

Foto: Publicitātes attēli

Jaunbūvēta plašā ēka ar tai pieguļošo zemesgabalu ir izsmalcināti iekārtots nams Baltijas jūras lagūnā Neringā, Kuršu jomas līcī, kur līdz pludmalei ir vien pāris soļu. Par dzīvi jūras malā un zvejnieku ciematu tradīcijām atgādina mājai uzklātais salmu jumts, kas lieliski sadzīvo arī ar modernāku jumta klājumu, bet nama apdarē izmantotais koks, kas ieturēts gaiši pelēcīgā tonī, harmoniski iekļaujas apkārtējā jūrmalas vidē. Pārdomātais mājas iekārtojums, kas ir veidots mierīgos pasteļtoņos un izmantojot dabiskus materiālus, tās iemītniekiem liks justies ērti un mājīgi.

Dzīvojamās istabas augstie griesti un plašie logi, kuru stiklojums veido istabas vienu stūri, sniedzas līdz pat jumta korei un sniedz plašuma iespaidu, ļaujot ikdienas telpai saplūst ar panorāmas skatu aiz loga un paverot skatam Kuršu jomas līča plašumus līdz pat horizontam. No dzīvojamās istabas iespējams iziet terasē, kur ērtos zviļņos gada siltākajos mēnešos var baudīt saules peldes, veroties jūrā. Istabā ir arī iespaidīgi liels kamīns ar tumša granīta apdari, kas aukstākos vakaros sniegs siltuma un omulības sajūtu kopā ar saviem mīļajiem. Nama otrajā stāvā iekārtotas guļamistabas ar atsevišķām vannas istabām. No saimnieku guļamistabas loga un balkona arī var vērot gleznainus saulrietus Kuršu līcī. Šis nams var kļūt par ģimenes atpūtas un miera ostu.

Neatkārtojams lauku īpašums Pāvilostas novadā

Brīnišķīgs lauku īpašums Pāvilostas novadā pie jūras sastāv no 4,53 ha zemes, dzīvojamās ēkas un 3000 kvadrātmetrus liela dīķa, uz zemes gabala atrodas arī viesu mājas pamati. Priežu ieskautās dzīvojamās ēkas ārējā apdarē sarkanie ķieģeļi tandēmā ar Latvijas pelēkajiem laukakmeņiem, koku un sarkano keramisko dakstiņu jumtu rada pamatīguma iespaidu. Mājas platība ir 340 kvadrātmetri, un tajā ir trīs guļamistabas un trīs vannas istabas. Dzīvojamā ēkā izmantoti tikai augstas kvalitātes apdares materiāli, ir trīs veidu apkure, ūdens dziļurbums (154 m), ir ierīkots kondicionieris un "gudrās mājas" sistēma.

Foto: Publicitātes attēli

Aukstākajos gada mēnešos papildu komfortu radīs siltās grīdas un lielais kamīns dzīvojamā istabā, kā arī mājas kinozāle. Arī ēkas iekšējā apdarē izmantoti sarkanie ķieģeļi, kurus papildina mierīgos, smilšu toņos ieturētais sienu un grīdas krāsojums, bet koka apdare sijās, mēbelēs un margās rada īpaši siltu iespaidu. Saimnieku guļamistabas gulta izgatavota no ļoti sena un ekskluzīva melnozola. Namā ierīkoti jumta logi, bet vienas sienas stiklojums, kurš stiepjas līdz pat jumta korei un ir pavērsts pret jūru, kā arī āra terase un alumīnija konstrukcijas ziemas dārzs sniedz iespaidu, ka esat daļa no apkārtējās dabas. Papildus pieejamas pagrabstāva telpas, kur ierīkots arī vīna pagrabs.

No īpašuma līdz jūrai ir tikai 164 metri, pieejama tieša robeža ar jūru 170 metru garumā un līdzās ir sakopts mežs. Teritorija apkārt ēkai tiek apgaismota ar LED gaismekļu palīdzību, bet ērtākām pastaigām līdz jūrai ierīkots pludmales dēļu klājs (kopējais garums 165 metri) un skatu platforma jūras stāvkrastā. Teritoriju apjož dekoratīvi funkcionālais malkas žogs. Īpašums esot kā radīts tiem, kas vēlas paslēpties no pilsētas kņadas un pilnībā atpūsties ekskluzīvā un pasakainā lauku īpašumā jūras krastā.

Vasaras mājas komplekss Sāmsalā, Igaunijā

Igaunijā, Sāmsalā (Saaremaa), Kudemā (Küdema) līča krastā atrodas vasaras mājas komplekss, kura pieejamā jūras krasta robeža sniedzas 50 metru garumā. Ēku komplekss sastāv no divām mājām un oriģināli izveidota atpūtas stūrīša, un tas organiski iekļaujas apkārtējā ainavā: tie ir guļbaļķu nami ar zvejnieku ciematos tik raksturīgajiem salmu jumtiem.

Foto: Publicitātes attēli

Lielākā ēka sastāv no plašas halles ar kamīnu, atvērtā plānojuma dzīvojamās istabas un virtuves un bāra, vannas istabas un vairākām guļamistabām, kur no mansarda stāva balkona paveras skaists skats uz Kudemā līci. Uz jūras pusi pavērsta terase, kuru ieskauj guļbaļķu margas, bet galdi un soli veidoti no masīvi tēstiem koka baļķiem. Pagrabstāvā iekārtotas saimniecības telpas.

Viesu māja ir uz pusi mazāka guļbaļķu māja – 45 kvadrātmetru platībā – un tajā ir guļamistabas, vannas istaba un garāžas-noliktavas telpa, kuru var izmantot arī laivas glabāšanai. Dārza grila svinībām un laiskai atpūtai varat izmantot oriģinālo atpūtas stūrīti ar skatu uz Kudemā līča piekrasti un Panga krastu. Tas ir veidots no dabīgiem laukakmeņiem un kaļkamens, galds ir iztēsts no masīva kaļķakmens, bet kā krēsli brīvā dabā tiek izmantoti masīva koka kluči. Šeit pat atrodas arī kūpinātava, ir plaša ugunskura vieta. No māju kompleksa līdz jūrai ved koka dēlīšu laipa. Visu kompleksu ieskauj kaļķakmens plākšņu žogs.

Vasaras ēku komplekss aprīkots ar visām nepieciešamajām komunikācijām: ir elektrība, dziļurbums, siltais ūdens. To var ērti sasniegt no līdzās esošā ceļa, kā arī ar jahtu vai motorlaivu, jo tuvumā ir piestātne. Šī esot ideāla vieta vasaras atpūtai gan ģimenei, gan arī plašākam viesu pulkam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!