Foto: Privātais arhīvs
Ko tik cilvēki neizdomā – mājiņas kokos, uz plosta ūdenī, iebūvētas uzkalniņā un kur tik vēl ne. Kaut ko līdzīgu atpūtas namiņam ar iespēju svinēt svētkus tuvāko draugu lokā, izbūvējusi kāda ģimenes Skrundas pusē.

No malas nemaz nepateikt, ka tā nav īsta dzelzceļa stacija. Vilcieniņš nudien izskatās kā no seniem laikiem aizlienēts, tāpat arī pati stacija izbūvēta tā, ka grūti noticēt tam, ka ikdienā te vilciens nemaz nekursē. Par šo interesanto būvi uzzināju pavisam nejauši. Kāds cilvēks pastāstīja par tādas esamību, zinot, ka mani tas varētu interesēt, tāpēc arī uzrunāju pašus saimniekus, lai uzzinātu par neparasto projektu ko vairāk. Iespējams, tas kādu no jums iedvesmos!

Stacijas ''Andžēni'' namamāte Žanna ''Tava Māja'' atklāj, ka nosaukums radies no ģimenes uzvārda, bet paša projekta autors esot vīrs. Vagoniņš, vilciens, kā arī pati stacija ir vīra izgudrojums un roku darbs, kas patiesībā darināts no lūžņiem, kas bijuši mājās un līdz tam nebija likti lietā. Papildus tam lūžņu laukumā tika iegādāti vēl materiāli un paliekas, ko saliekot kopā, sazāģējot, un liekot lietā metināšanas prasmes, iznācis visai neparasts gala rezultāts, stāsta Žanna. Visupirms esot tapis vilcieniņš un tad lemts par labu arī stacijai, galu galā, jābūt pilnam komplektam! Vēlāk tapusi arī neliela estrāde jeb nojume svinībām.

Foto: Privātais arhīvs

Vietā, kur šobrīd ir stacija un vilciens, iepriekš esot bijis bērnu laukums, bet ar laiku tas nolietojies, bērni paaugušies un tā vietā bijis jādomā kas cits. Saimniece stāsta, ka ziemā garāžā tapis vilciens, bet pagājušajā vasarā esot iesākta stacijas būvniecība un vēlāk arī vagons. Tā nu pašu darinātais projekts kalpo savām vajadzībām, uzņemot viesus un svinot dažādus svētkus neparastā gaisotnē.

Katrai lietai šeit atrasts interesants pielietojums un paies ilgs laiks, kamēr viesis būs visu sīki un smalki izpētījis. Piemēram, žogs izmantots kā muzeja siena, kur novietotas dažādas laika gaitā iekrātas senlietas.

Vilcienā varot cept šašliku, kūpināt labumus un citādi svinēt dzīvi, bet vagoniņš tiekot likts lietā kā kafejnīca, kur viesi parasti vēlas glauni apsēsties un baudīt mirkli. Stacijā ''Andžēni'' svinēti dažādi notikumi – sākot no deju kolektīva jubilejām, beidzot ar pašu dzimšanas dienām. Esot pat doma stacijas tematiku turpināt blakus zemes gabaliņā, kas pamazām tiek iekopts, lai īstenotu jaunas idejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!