Foto: Privātais arhīvs
Māja pusgada laikā? Tas ir iespējams! Šie nebūs stāsti no ārvalstīm, kur pat par rekordātro māju uzcelšanu tiek uzņemti šovi, bet tie būs pieredzes stāsti no Latvijas, kur ģimenes pie mājokļiem tikušas pusgada laikā vai pat ātrāk.

Portāls "Tava Māja" no savas rakstu vācelītes ir izcēlis trīs dažādus stāstus par ģimenēm, kas savulaik dalījās savā pieredzes stāstā par mājokļiem. Kāļu ģimene pie savas privātmājas tika pusgada laikā, savukārt Ģirts Draugs un Šadursku ģimene dažos mēnešos radīja skaistus brīvdienu namiņus, kuros var uzturēties pat ziemā.

Zemāk vari izlasīt ne tikai mājokļu īpašnieku pārdomas par māju būvniecību, bet arī aplūkot fotogrāfijas, kurās redzams tapšanas process, kā arī gala rezultāts.

Skaties un iedvesmojies!

Kā uzbūvēt māju pusgada laikā – Kāļu ģimenes pieredzes stāsts

Foto: Privātais arhīvs


Pelēka koka māja ar baltiem akcentiem, mastā plīvojošs karogs, bērni, kas smejot brauc ar riteni, un divi smaidīgi un laimīgi vecāki – tāda ir Kāļu ģimene. Viņi daudzus gadus dzīvojuši Zviedrijā, tad Somijā un tagad jau septīto gadu mitinās Latvijā.

Iepazīties ar jauniem un starojošiem cilvēkiem man vienmēr ir paticis, tieši tādi ir somu stila mājas saimnieki, kuri nu jau ceturto gadu dzīvo paši savā mājā. Šobrīd Mārtiņš Kālis kopā ar savu burvīgo sievu Līgu un diviem bērniem dzīvo Rīgas apkaimē. Viņi stāsta: "Mums bija svarīgi, lai māja atrastos zaļā un latviskā vidē, un šādu zemesgabalu mēs atradām Bieriņos, kas robežojas ar Mārupi. Domājam, ka šī ir nepelnīti aizmirsta Rīgas apkaime, ko bieži jauc ar Mārupi, tomēr šeit ir daudz zaļāks, kā arī pašai vietai ir senāka vēsture nekā Mārupes bijušajiem laukiem."

Lasīt vairāk

Gatava koka karkasa māja divu mēnešu laikā – tas ir iespējams

Foto: Lauris Galsons


Uzbūvēt māju divu mēnešu laikā – izklausās pēc neiespējamās misijas, vai ne? Bet Ģirts Draugs ir pierādījums tam, ka māju var uzcelt tik ātrā laikā, turklāt tādu māju, kurā var dzīvot arī ziemas drēgnajos mēnešos.
Kā sarunā ar "Tava Māja" stāsta Ģirts, šī mājiņa ir trīs gadus lolots projekts – veidoti maketi, plāni, domātas interjera labiekārtošanas idejas un ne tikai. Māja pilnībā pabeigta pērnā gada 20. jūnijā, bet pirms tam sekojis divu mēnešu darbs pie būvniecības. Nedēļas laikā tapis ēkas karkass, bet atlikušajā laikā turpinājies darbs pie mājas būvniecības, mēbeļu iegādes to iekārtošanas utt.

Lasīt vairāk

Kāzu nojume pusotra mēneša laikā pārtop sapņu namiņā

Foto: Publicitātes foto

Pašu rokām izlolots dārgums – tā noteikti var teikt par Lolitas un Gata Šadursku skaisto namiņu Alūksnes pusē, kas atrodas gleznainā Dzērves ezera krastā. Sākotnēji gan tā bijusi tikai lapene, kur svinētas abu kāzas, bet šogad ēka ieguvusi jaunu veidolu, pārtopot par mājiņu, kur mierā un klusumā relaksēties no ikdienas steigas.

Namiņa tapšanas stāsts ir visnotaļ romantisks – gluži kā pati apkārtne, kur tas uzcelts. Kā "Tava Māja" stāsta Lolita, zeme un ezers pieder viņas mammas vīram, turklāt tā ir pasakaini skaista vieta, tāpēc abi ar vīru tieši pirms diviem gadiem Dzērves ezera krastā nolēmuši mīt gredzenus.

"Vīrs man ir ar zelta rokām. Uzcēla mums palielu nojumi, kur svinēt kāzas. Mums tas bija tāds lauku kāzu variants – tā arī viss sākās," stāsta Lolita. Lai ezera apkārtni pirms kāzām padarītu skaistāku, tur veikti sakopšanas darbi, jo visapkārt auguši krūmi, bet līdz pašam ezeram vedusi maza taciņa, pa kuru viņa gājusi peldēties.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!