Foto: Anda Krauze
Olga Zagorska – mediķe un psiholoģe pēc izglītības, māksliniece pēc aicinājuma – savu dzīves telpu ir veidojusi pati. Ziemsvētku priekšnojautās ar namamātes laipnu atļauju ejam lūkot, kā viņai tas izdevies.

Dizains savulaik bija Olgas vaļasprieks un enerģijas avots, nu tas ir pārtapis par viņas dzīvesveidu. Olgai patīk saskaņot toņus un faktūras, veidot kaligrāfiskus uzrakstus, krāmu tirdziņos atrast vecas mēbeles un piešķirt tām otru elpu. Patlaban viņas lielākā aizraušanās ir koka krēsli, kas tiek notīrīti, nostiprināti, nokrāsoti un tad apstrādāti ar vasku. Šoruden Olgas Zagorskas unikālā krēslu kolekcija bija eksponēta izstādē "Baltic Furniture".

Bet kā ir tapusi viņas māja? Un kā rīdzinieku ģimene te nokļuvusi?

– Kad piedzima pirmais dēls, ieminējos vīram, ka mums būtu vajadzīga vasarnīca, jo ko iesākt ar bērnu pilsētā, – smaidot atceras Olga un piebilst, ka vīrs, ķirurgs Andrejs Peredistijs, visu uztverot ļoti nopietni. Kāda vasarnīca, viņš iesaucies un nekavējoties nolēmis, ka vajadzīga māja pie jūras.

– Pavisam drīz vīrs atrada šo jaunbūvi, kas man patika, jo deva vaļu fantāzijai. Ar laiku piebūvējām vēl apmēram simt kvadrātmetrus, – stāsta Olga un piebilst, ka viņai patīk atturīgais skandināvu stils ar tā gaišumu, vieglumu, funkcionalitāti un nepieblīvētu plašumu.

Jautāta par sajūtām, Olga teic: – Vīram patīk, ka māja ir liela. Taču man vajag jaudāt to ne vien sakopt, bet arī piepildīt ar emocijām un noskaņu. Vieglāk būtu mazā telpā, tomēr te ir interesanti, reizēm jābalansē starp pārdrošiem risinājumiem un vēlmi mājiniekus nenobiedēt. Dažas manas īpaši drosmīgās idejas viņi pieņem negribīgi, tomēr kopumā priecājos, ka esmu spējusi sakārtot mūsu dzīves telpu gan ārēji, gan iekšēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!