Foto: Privātais arhīvs
Izremontēt divus dzīvokļus, atjaunot māju muižas kompleksā un uzbūvēt nelielu māju, kas atrodas nedaudz virs zemes – to piecu gadu laikā iespējis Ločmeļu pāris. Nē, abi nav profesionāli remontdarbu veicēji. Visi darbi notiek pašu vajadzībām un priekam.

Pie Annas un Toma "Delfi" ciemojās jau 2019. gadā, toreiz pāris pastāstīja par uzvarām un šķēršļiem, remontējot dzīvokli Rīgā – netālu no Mežaparka. Jau toreiz Anna sacīja: "Mums vajag, lai apkārt būtu daudz brīvas telpas un daba, kā arī patīk to radīt un iekārtot ap sevi, tāpēc iegādājāmies vecu māju Iecavas parka teritorijā, kuru, protams, plānojam paši savest kārtībā un priecēt arī citus." Ir pagājuši trīs gadi, vecā māja piedzīvo sen pelnītas pārmaiņas, taču tas nav viss – pāris paspējis uzbūvēt arī savu mazo mājiņu, vēlreiz nopirkt, kā arī izremontēt divistabu dzīvokli un izplānot sava zemes pleķīša iekopšanu Gaiziņkalna pakājē.

Vecā māja Iecavas parka teritorijā, kura nu jau vairākus gadus pieder Ločmeļiem, ir Palēnu muižas kompleksa aptuveni 200 gadus vecā veļas māja, kas pildījusi arī aizsargu nama, infekcijas nodaļas un terapijas nodaļas, mediķu mājas un laiku pa laikam arī dzīvojamās mājas lomu. Tobrīd ģimene mājokli meklējusi apzināti – jau bija apbraukāti vairāki īpašumi ar vecām mājām un zemesgabali, kur laika gaitā varētu uzcelt savu māju, taču tobrīd abiem šķitis, ka vēlas nobāzēties Rīgas tuvumā, turklāt abi vēlējās savā īpašumā iegūt muižu.

"Bijām nodomājuši, ka vajag muižu. Izgāju cauri Latvijas muižu sarakstam un meklēju, vai kaut ko netirgo. Atradām starp Jelgavu un Liepājas šoseju piecus hektārus lielu zemesgabalu ar jau uzbūvētu mazu mājiņu. Gribējām pirkt, biju pat nokaulējis cenu no 15 tūkstošiem uz 10, bet tur nebija elektrības. Tajā brīdī bija daudz darbu, tādēļ šo ideju atmetām, taču tad portālā "ss.com" uzpeldēja veļas māja par 25 tūkstošiem eiro. Aizbraucām ar džekiem paskatīties to dzīvē, viss bija ļoti slikti, taču izdomājām, ka varētu pirkt, jo blakus ir upe, pushektārs zemes un mājai jau bija trīs fāžu elektrības pieslēgums. Nebija ūdens un kanalizācijas, bet tas ir sīkums. Uzzvanīju veļas mājas īpašniekam un teicu, ka par 15 tūkstošiem ņemu. Pēc 10 minūtēm viņš atzvanīja un teica – jā! Tajā brīdī domāju – kāpēc neteicu, ka ņemu par 12 tūkstošiem?" smejas Toms.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!