Foto: Publicitātes foto
Mūsdienās arvien vairāk cilvēki gada siltajos mēnešos brīvdienas izvēlas pavadīt prom no trauksmainās pilsētas dzīves, iegādājoties kādu zemes pleķīti, kur sliet savu mazo mājiņu, kurā pārlaist dzestrās vasaras naktis. Dažkārt radošākie prāti izvēlas iet netradicionālu ceļu pierādot, ka arī apkārt esošās un jau ļoti pierastās lietas var kalpot vairākiem mērķiem. Dzīvo vienkāršāk, brīvāk un vieglāk – tāds ir "Casa Abierta" mājas saimnieku vēstījums, dodot jau reiz izmantotiem materiāliem un priekšmetiem otru, daudz citādāku, dzīvi.

"Casa Abierta" celta kā brīvdienu māja ģimenei Dienvidamerikas valstī Čīlē, norāda portāls "Uncrate". Ņemot vērā siltās un baudāmās vasaras, vasaras mājas izveidei izmantoti divi kravas konteineri, kuriem pāri uzsliets liels jumts, tādējādi savienojot abus konteinerus. Atvērtā zona papildina kompakto interjeru ārpus konteineriem, vienlaikus pildot virtuves un atpūtas zonas funkciju.

Abi konteineri apšūti ar koka dēļiem un dažviet nokrāsoti melnā krāsā. Koks dominē arī interjerā, nosedzot gan konteineru sienas, grīdas un griestus, radot mājoklī siltuma sajūtu un vienlaikus skaisti kontrastējot ar melni nokrāsoto metālu. Savukārt lielie stikla logi paver skatu uz apkārtējo ainavu. Projekta ietekme uz apkārtējo vidi ir minimāla, jo mājokļa izveidei izmantoti divi kravas konteineri, savukārt daļa mēbeļu izveidotas no koka paletēm, samazinot gan būvniecības ilgumu, materiālu nepieciešamību un kopējās izmaksas, teikts portālā "Archdaily".

Konteineros izveidotas divas guļamistabas un vannasistaba. Starp abiem konteineriem izveidota telpa, kurā ierīkota gan atpūtas zona ar atpūtas krēsliem, kas veidoti no koka paletēm, gan virtuves zona ar virtuves iekārtu un ēdamgaldu. Kopējā vasaras mājas platība ir aptuveni 95 kvadrātmetri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!