Foto: AP/Scanpix/LETA
Rotējošās mājas nav redzamas tikai filmās, bet, kā izrādās, tādas eksistē arī realitātē! 72 gadus vecais Vojins Kuziks no Bosnijas un Hercegovinas sešu gadu laikā izveidojis rotējošo māju, kas tapusi, pateicoties sievai, kura visu laiku mainījusi domas par mājokļa iekārtojumu.

Kā vēsta ziņu aģentūra "Reuters", vīrietis bijis jau noguris no sievas vēlmēm, jo viņai nepatika, kāds skats paveras no konkrētās telpas logiem. Viņa mīļotā sieviete pārbīdījusi mēbeles, bijusi ļoti neizlēmīga.

"Man apnika viņas sūkstīšanās par mūsu ģimenes māju, tāpēc es viņai teicu – uzbūvēšu tev rotējošo māju, lai tu varētu to grozīt, kā vēlies," ziņu aģentūrai sacīja vīrietis. "Arī mājas ieeja nebūs visu laiku vienā vietā. Teicu, ja redzēsi nevēlamus viesus, varēsi pagriezt ieeju uz pretējo pusi."

Kā atklāj mājas saimnieks, viņš par rotējošās mājas būvēšanu konsultējies ar vairākiem ekspertiem. Kad būvniekiem pastāstījis savas ieceres, viņi atteikušies no izveides. "Es padevos. Savā galvā pats uzzīmēju skici," tā vīrietis. "Es visu darīju pats, un kopumā man tas aizņēma sešus gadus. Darīju lēni un bez steigas, katru dienu pa drusciņai." Atjautīgais vīrs stāsta, ka mājas griešanās ātrumu var pielāgot pēc sirds patikas, piemēram, ātrākais laiks, kurā tā pilnībā apgriežas ap savu asi, ir 22 sekundes.

Kamēr vīrs medijiem labprāt sniedz komentāru par savu īpašo izgudrojumu, tikmēr, kā vēsta "Reuters", sieva ir atteikusies sniegt komentāru par savu jauno mājokli.

Zemāk vari aplūkot video ar rotējošo māju:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!