Foto: Privātais arhīvs; Tomass Bakēvics
No ārpuses izskatās kā parasts busiņš, bet patiesībā tā ir 10 kvadrātmetrus plaša dzīvojamā māja uz riteņiem! Tas ir Priedienu ģimenes sapņa piepildījums, kas tapis pašu rokām. Vairāk nekā pusgads pavadīts, izlolojot sapni par savu dzīvojamo māju, ar kuru doties tuvākos un tālākos piedzīvojumos pa visu pasauli.

Sapnis par busiņu pārim radās pirms diviem gadiem, kad devās ceļojumā uz Kaliforniju. Ceļojuma laikā Mārtiņš un Agne izīrējuši busiņu-māju uz riteņiem, kas bijis viņiem uzticams ceļabiedrs, šķērsojot štatus. Nebija jāīrē ne viesnīcas, ne jādomā par sabiedrisko transportu. Divi zaķi ar vienu šāvienu! Amerikas Savienotajās Valstīs, kā saka Mārtiņš, busiņi un kemperi ir lielā cieņā – amerikāņiem tas ir gluži vai kā otrs dzīvesstils. Kā iedvesmas avots busiņa pārveidei kalpoja ne tikai ceļojums, bet arī draugi no Beļģijas, kuri paši radījuši savu universālo transportlīdzekli – māju uz riteņiem. Tā lēnā garā viņi sākuši īstenot sapni par savu busiņmāju, un jau pusgadu viņu māja "Mežā vans" ripo ne tikai pa Latvijas ceļiem, bet arī ārpus valsts robežām.

Pirms abi sāka būvēt savu māju uz riteņiem, viņi nezināja, ka Latvijā jau ir tādas. Tikai laika gaitā sapratuši, ka ir vēl citi domubiedri, kas busiņus pārtaisa par dzīvojamām mājām. "Neteiksim, ka tas bija vienkārši, ātri un lēti, bet mēs gribējām panākt, lai busiņš ir komfortabls, stilīgs un lai cilvēkiem patiktu! Sākotnējā ideja bija, ka mēs to būvēsim sev, lai varētu apbraukāt Eiropu, bet mums pieteicās bērniņš, tāpēc nolēmām, ka piedāvāsim citiem cilvēkiem izbaudīt dzīvi busiņā," stāsta Mārtiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!