Pasakainais peoniju ziedēšanas laiks ir sācies, tāpēc izstādēs, stādaudzētavās, tirdziņos un saimniecību Atvērto durvju dienās notiks arī stādu tirdzniecība. Lai neapmulstu plašajā šķirņu piedāvājumā, peoniju dārza "Ziedoņi" pārstāve Agnese Lapsiņa sagatavojusi apkopojumu portāla ''Tavs Dārzs'' lasītājiem par iecienītākajām un reizē audzēšanai pateicīgākajām peoniju šķirnēm.

'Athena'

Фото: Publicitātes foto

Ziloņkaula krēmbalti, lieli, vienkārši ziedi ar karmīnsarkanu aci un zeltdzeltenu centru. Ziediem raksturīgas viļņotas ziedlapu malas, bet paši ziedi var sasniegt 18 cm izmēru diametrā. Nav sānpumpuru. Ļoti agra ziedēšana. Vidēji augsta 80 cm. Viegli smaržīga. Viena no skaistākajām vienkāršo ziedu peonijām.

'Blushing Princess'

Фото: Publicitātes foto

Ziedi sārtrozā krāsā, pie ziedlapu pamatnēm krāsa intensīvāka, puspildīti, līdz 17 cm diametrā. Vidēja ziedlaika šķirne ar spēcīgi patīkamu smaržu. Ziednesī daudz sānu pumpuru, ilgstoši zied. Ierieš sēklas. Ceri 90 cm augsti.

'Etched Salmon'

Фото: Publicitātes foto

Ziedi koraļļsārti, līdz 17 cm diametrā. Vidējās ziedlapas veido lodi, kas uzlikta uz apakšējām ziedlapām, šķirnei raksturīgas lielas, dekoratīvas lapas. Vidēja ziedlaika šķirne ar patīkamu citronu smaržu. Ceri līdz 90 cm augsti.

'Coral Sunset'

Фото: Publicitātes foto

Intensīvi koraļārtas krāsas puspildīti ziedi, līdz 16 cm diametrā. Centrā spilgti dzeltenu putekšņlapu rozete, bet ziednesī līdz 3 pumpuriem, kas paildzina ziedēšanas laiku. Agrīna šķirnes ziedi, kas saulē izbalē. Kompakti ceri ar skaistu lapojumu. Ziedneši līdz 90 cm augsti, stingri.

'Bartzella'

Фото: Publicitātes foto

Citrondzelteni, puspildīti līdz pildīti ziedi, līdz 18 cm diametrā. Vidēja ziedlaika šķirne ar patīkamu smaržu. Ļoti spēcīgi ceri ar bagātīgu lapojumu, 80-100 cm augsti. Viena no pirmajām dzeltenziedu intersekciju šķirnēm, kas ieguvusi daudz apbalvojumu.

'Mackinac Grand'

Фото: Publicitātes foto

Tumši, ugunssarkani, puspildīti ziedi, līdz 18 cm diametrā, ar viļņotām ziedlapām. Smaržīga, vidēji agrīna ziedlaika šķirne. Spēcīgi augoša, ceri līdz 90 cm augsti.

'Lemon Chiffon'

Фото: Publicitātes foto

Dzelteni, blīvi pildīti ziedi ar citronkrāsas tonējumu. Ziedēšanas laikā gandrīz nemaina krāsu. Pilnziedā atgādina bumbu, patīkami smaržo. Vidēji agra šķirne, kas bagātīgi un ilgstoši zied. Veido sānu pumpurus. Veido sēklas. Izturīgi, spēcīgi augoši, līdz 90 cm augsti ceri. Kvalitatīvākā dzeltenziedu hibrīdu grupas peonija.

'Lorelei'

Фото: Publicitātes foto

Lašsārti, blīvi pildīti lodveida ziedi, līdz 18 cm diametrā. Teicama forma, ilgi zied, maina krāsu uz aprikožu oranžu. Vidēja ziedlaika šķirne ar patīkamu smaržu. Ceri līdz 100 cm augsti. Izstāžu līdere!

'Old Rose Dandy'

Фото: Publicitātes foto

Purpurrozā krāsas ziedi, kas sasniedz 15 cm diametrā. Ziedēšanas laikā kļūst dzeltenāki. Vidēji vēlīna ziedlaika šķirne. Ceri līdz 100 cm augsti.

'Sunny Girl'

Фото: Publicitātes foto

Dzelteni ziedi ar sārtu tonējumu centrā, pildīti ziedi līdz 19 cm diametrā. Vidēji agrīna ziedlaika šķirne ar nelielu smaržu. Ierieš sēklas. Ceri līdz 90 cm augsti. Viena no skaistākajām dzeltenziedu hibrīdu grupas šķirnēm, kā arī izstāžu līdere.

Kad tīkamā šķirne izvēlēta, jāizzina audzēšanas un kopšanas priekšnosacījumi, un šajā sakarā noderīgus padomus vari izlasīt šeit.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !