Foto: Shutterstock

Dārza darbi nesnauž – pavasarī to ir jūra, jo jādomā ne tikai par jaunu dobju veidošanu, jaunu augu stādīšanu, bet arī veco augu uzfrišināšanu gaidāmajai sezonai. Šoreiz ar dārznieces palīdzību skaidrojam, kādi ir pašlaik veicamie darbi tūju dobē.

Tūjas kalpo kā brīnišķīga dārza rota, ja vien par tām pienācīgi parūpējas, tāpēc liec aiz auss apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Civinity" dārznieces Lindas Rulles ieteikumus, lai sakoptu mūžzaļās dārza skaistules.

Kā norāda Linda, apstādījumiem veic pavasara sakopšanu, bet tiem, kas to nav darījuši rudenī – darba būs vairāk! Pašlaik nepieciešams izgriezt sausos un nolauztos zarus, jāapgriež arī graudzāles. Tāpat nedrīkst aizmirst par ziemciešu kopšanas darbiem.

"Pirmo mēslošanu veic aprīļa beigās – maija sākumā," par veicamajiem darbiem tūju dobē teic dārzniece, kura arī atgādina, ka tūjām otrā mēslošanas reize ir jūnija beigās – jūlija sākumā. "Granulas izkaisa auga sakņu zonā un nedaudz ierušina zemē, devas atkarīgas no auga izmēra un norādītas uz katra konkrētā mēslošanas līdzekļa iepakojuma. Pēc mēslošanas būtu nepieciešmas aplaistīt," pamāca Rulle.

Taujāta par to, vai sausuma dēļ tūjas pašlaik nevajag bagātīgi laistīt, Rulle atzīst, ka pašlaik tūjām nepieciešama papildus laistīšana. "Laistīšanas biežums – pēc nepieciešamības," norāda dārzniece.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to audzēšanu vai kopšanas darbiem pavasarī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!