Tie, kuri ik sezonu no dabas materiāliem veido dažādas kompozīcijas, piemēram, vainagus, galda dekorus vai vienkārši kompozīcijas vāzē, noteikti pamanījuši, ka šobrīd daba piedāvā skaistus augus ar krāšņām ogām un graudzāles, kas uz drūmā un tumšā dabas fona ļoti labi izceļas. Iepazīstinām ar pieciem augiem, kurus savos radošajos eksperimentos šobrīd noteikti vērts izmantot.

Bārbele

Bārbele, šķiet, ir viens no tiem augiem, kas izmantojams katrā sezonā. Pavasarī krūmi skaisti zied, vasarā tie priecē ar lapiņām, bet rudenī un ziemas sākumā izceļas ar spilgti sarkanām odziņām, kas eleganti izkārtojušās to zaros. Lai arī bārbelēm ir ērkšķi, tas nebūt nav šķērslis tam, lai zarus izkārtotu vāzēs un ar tiem izrotātu mājokli. Sarkanā krāsa turklāt ļoti piestāv Ziemassvētkiem, tāpēc ogu zariņus var izmantot vainagu darināšanā un dekoru veidošanā.

Vairāk par bārbelēm uzzini šeit.

Irbene

Irbenes, līdzīgi kā bārbeles, pat visdrūmākajās dienās izcelsies ar savām koši sārtajām ogām, turklāt šim augam tās ir vēl lielākas un pamanāmākas. Lai arī ārā jau jūtams sals, tas netraucē ogām saglabāt savu krāsu, tāpēc tās jo īpaši labi izskatīsies vainagos, ziedu kompozīcijās vai kā pušķīši no ķekariņiem.

Vairāk par irbenēm un to izmantošanu uzzini šeit.

Miskante

Graudzāles allaž skaisti izskatās gan ziedu kompozīcijās, gan vienkārši izkārtotas kādā augstā traukā. Tomēr jebkura graudzāle ir skaista arī ārā, dabā, un ne vienmēr tās vajag noplūkt, lai izbaudītu to daili. Ja nu tomēr gribas tās kaut kā izmantot, tad vari tās iepīt vainagā, ko pielikt pie durvīm, taču gana graciozi tās izskatīsies vienkārši izkārtotas kādā stikla pudelē vai vāzē.

Vairāk par miskantēm, to audzēšanu un dažādību uzzini šeit.

Mežrozīte

Arī mežrozīte ir viens no tiem unikālajiem augiem, kas, neskatoties uz salnām, ilgi saglabā zaros ogas gluži kā dekoratīvas bumbiņas Ziemassvētku eglītē. Mežrozītes skaisti izskatās ne tikai ārā, augot krūmos, bet nogriezti un vāzē ielikti to zari eleganti papildinās arī interjeru. Mežrozīšu zari iederēsies arī vainagos, pušķos, kompozīcijās un dekoros. Pāris mežrozīžu ķekariņu var piesiet pie kādas dāvanas, ogas var nopūst ar kādu krāsu un izmantot kā dekoru galda klājumā.

Vairāk par mežrozītēm uzzini šeit.

Sniegoga

Gluži kā savēlušās sniega pikas, sniegogu krūmos jau kopš oktobra skaisti izkārtojušās ogas, kas visbiežāk sastopamas baltā krāsā, bet ir atrodamas arī rozā un violetas. Visticamāk, vairums no mums šo augu atceras no bērnības laikiem, kad ogas tika paukšķinātas. Tā kā augļi zaros saglabājas ilgi, tad sniegoga skaisti izskatās arī dabā, taču pāris zarus var izmantot galda noformējumā, vainagu darināšanā un citu kompozīciju veidošanā. Starp citu, interesanti izskatīsies, ja augļi tiks nopūsti ar krāsu, piemēram, sudraba, un tad ar tiem tiks izrotāti adventes vainagi vai arī papildinātas sveču kompozīcijas.

Vairāk par sniegogu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!