Foto: Shutterstock
Straujiem tempiem pēdējo gadu laikā dārzos parādījušies dinozauri, kas iemantojuši dārza entuziastu sajūsmu visā pasaulē. Senās radības ne tikai dzīvo daiļdārzos, bet tiek nestas arī telpās, kur tās rada lielisku papildinājumu interjeram.

Dinozauru dārzi jeb dino dārzi ir īpaši iecienīti ģimenēs, kur aug bērni. Tie visbiežāk tiek izveidoti nelielā traukā, kas piepildīts ar zemi un augiem, bet kā īpašais dekora ekcents tajā ir tieši dinozaura rotaļlieta vai skulptūra.

Kā vēsta ārzmeju mediji, šāda dārza izveide var ieinteresēt bērnu par dārzkopību un augiem, kā arī mudinās to rūpēties un būt atbildīgam. Turklāt – dino dārzi ir vēl viens jauks iemesls, lai pavadītu kopā laiku ar savu bērnu. Dino dārzi ir viegli izveidojami, tikai sākumā pašam ir jāsaprot, kur dārzam atvēlēt vietu, kā arī to,kādus augus vēlies stādīt. Ja tev nav sav privātmājas, kur dārzā atvēlēt vietu īpašajam dino dārzam – nebēdā! Dino dārzu var izveidot arī iekštelpās.

Lai izveidotu dino dārzu, tev vajadzēs:

  • Trauku vai lēzenu podu;
  • Sēklas vai augus;
  • Zemi;
  • Dinozauru rotaļlietu un citas lietas (piemēram, koka ripas);
  • Ūdeni augu aplaistīšanai.

Piepilda izvēlēto trauku ar zemi, tad tajā sēj sēklas vai stāda vēlamos augus, bet pēc tam tos aplaista. Dino dārza noslēgumā kā ķirsītis uz kūkas būs tieši dinozauru novietošana. Piemēram, dino dārzs var arī būt kā zaļumu un garšaugu dārziņš vienlaikus. Šajā "Tavs Dārzs" rakstā varēsi atrast plašāku informāciju par pieciem viegli kopjamiem garšaugi, kuriem vajadzētu zaļot dārzā. Vēl dino dārzu var pārvērst par skukulentu paradīzi, kas varēs paciest arī saimnieka aizmāršību, ja gadījumā būsi piemirsis par augu laistīšanu. Šeit varēsi izlasīt informāciju par sešiem populāriem sukulentiem, kas ir viegli audzējami.

Arī vairāki sociālo tīklu lietotāji ir padalījušies ar saviem izveidotajiem dino dārziem, kas var kalpot kā iedvesma, lai tādu izveidotu arī savās mājās. Lūk, pāris iedvesmojošas idejas:

View this post on Instagram

Just seen this I'm gonna have a go at making one with my nephew. #dinogarden #nephew #garden #gardens #gardening

A post shared by Mister B (@m1sterb1) on Jun 26, 2017 at 1:09pm PDT

View this post on Instagram

More dinosaur projects #diy #dinodiy #terrarium #fairygarden #dinogarden #thriftstore #dinosaur

A post shared by Leah (@spookychimes) on Aug 31, 2017 at 12:50pm PDT

View this post on Instagram

Outdoors with my girl ##dinogarden

A post shared by KarenScott (@karenyscott84) on Mar 11, 2017 at 9:23am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!