Foto: Shutterstock
Daudzos dārzos lielā cieņā ir dzīvžogu izveidošana – tā var ne tikai norobežoties no nevēlamiem skatiem, bet arī dzīvžogs var būt labs palīgs, lai aizturētu vējus un putekļus. Jaunās dārza sezonas gaitās šoreiz no savas padomu ābecītes esam sarūpējuši rakstus tieši par dzīvžogiem.

Rakstos zemāk atradīsi ne tikai ieteikumus, kā izvēlēties piemērotākos augus dzīvžogam, bet arī varēsi apskatīt dažādus kokaugus, kas lieliski pildīs dzīvžoga funkciju. Tāpat rakstu krājumā esam sarūpējuši praktiskus ieteikumus par dzīvžogu kopšanu – ne tikai to, kā tos skaisti apcirpt, bet arī to, kāpēc reizēm dzīvžogs jāveido divos slāņos.

Nereti valda priekšstats, ka tikai no tūjām var izveidot skaistu dzīvžogu, bet ir arī citi varianti, piemēram, skaistu dzīvžogu var izveidot no pieticīgajiem fizokarpiem, aromātiskajiem ceriņiem, košajām forsītijām un citiem augiem.

Ja tev ir kāds jautājums par dzīvžogiem vai par kādu konkrētu augu dārzā, tad pastāsti par to mums e-pastā: maja@delfi.lv . Kopā ar speciālistiem mēģināsim rast atbildes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!