Foto: Shutterstock

Ne tikai koku lapas rudenī pārvēršas košos toņos, bet arī augu lapas, piemēram, hostas rudens mēnešos lēnām sārtojas dzeltenīgi oranžā krāsā. "Tavs Dārzs" skaidro, vai ēnmīļu lapas šajā gadalaikā nepieciešams griezt.

"Griešana nav obligāta, bet to var darīt," par hostu lapu griešanu atzīst stādaudzētavas "Baižas" pārstāve Maija Baiža. Viņa gan norāda, ka rudenī hostu lapas līdz ar aukstumu paliks dzeltenīgā krāsā un pašas sakritīs uz zemes. "Tad paliek tikai ziedkāti, kurus var nogriezt," atzīmē Baiža.

Ziemas gaidās hostas var nosegt ar kūdru vai uzlikt skujeņu zarus, lai izskatās skaistāka dobe. Viņa gan arī atgādina – hostas ir ļoti aukstumizturīgi augi, tāpēc tās arī var nenosegt. Tā kā šis rudens bijis ļoti sauss un silts, Baiža iesaka hostas palutināt ar ūdeni. "Hostas rudenī var pamēslot arī ar pilnmēslojumu, kas satur kālija fosforu, jo tas sagatavos augus ziemai," iesaka stādaudzētavas "Baižas" pārstāve, kura gan atzīst, ka paši stādaudzētavā hostas ar pilmēslojumu palutina vien pavasarī.

Arī SIA "Latroze" darbiniece Iveta Judze norāda, ka hostu lapas var griezt, tiesa, tādā gadījumā, ja tās jau ir palikušas dzeltenas, bet, ja kāda vēl ir zaļa, tad gan nedaudz jāpagaida. Uzņēmumā rudenī griež gan hostu lapas, gan arī īrisu lapas, pastāstīja Judze. Viņa gan iesaka rudenī neaizrauties ar mēslošanu, bet to labāk darīt pavasarī.

Par hostu plašo izvēli un audzēšanu vari izlasīt vairāk šajā "Tavs Dārzs" rakstā, savukārt šeit vari smelties vēl plašāku informāciju par hostu sagatavošanu rudens un ziemas sezonai.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to pārziemošanu vai kopšanas darbiem rudenī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!