Foto: EPA/LETA
Fen šui mācība ir radusies Senajā Ķīnā un mūsdienās tā iemantojusi visai lielu popularitāti arī Latvijā. Arvien vairāk cilvēku izvēlas iekārtot savu mājokli - guļamistabu, ēdamistabu un citas telpas - atbilstoši šīs mācības principiem.

Izrādās, fen šui mācība sniedz ieteikumus arī dārza ziedu izvēlē un to izvietojumā, lai vairotu harmoniju, enerģiju un bagātību. Lai sniegtu ieskatu šajos principos, "DELFI Māja un dārzs" apkopoja ārvalstu mediju aptaujāto ekspertu viedokļus.

Ko dažādi ziedi dārzā nozīmē saskaņā ar fen šui mācību?

Pienenes - lai vairotu pārticību, tās jāstāda dārza dienvidaustrumu pusē. Arī aslapainā palma labvēlīgi ietekmē naudas enerģiju.

Rozēm piemīt labvēlīga ietekme, jo īpaši, ja tās aug dārza dienvidu pusē. Rožu krāsa ietekmē dažādas dzīves jomas. Tā piemēram, baltas rozes - palīdz atklāt noslēpumus, bet dzeltenas rozes palīdz koncentrēties un apgūt jaunas zināšanas.

Sarkanas rozes simbolizē mīlestību un skaistumu. Taču šo rožu skaitam dārzā nevajadzētu būt pārlieku lielam, jo tad varot iedzīvoties pārlieku lielā lepnībā, kas nelabvēlīgi ietekmē cilvēku savstarpējās attiecības.

Dārza austrumu un dienvidu pusēs ieteicams stādīt tulpes - tās simbolizē mīlestību, maigumu un rūpes. Šajā dārza pusē ieteicams stādīt arī malvu, ja tiek plānots ģimenes pieaugums.

Jebkurā dārza pusē var stādīt saulespuķes - tās simbolizē atdzimšanu, palielina vitalitāti un palīdz uzlabot partnerattiecības. Šāda ziedu ietekme nepieciešama katrā dzīves jomā.

Saskaņā ar fen šui, dārza ziemeļrietumu pusē jābūt jasmīna krūmam, ziemeļaustrumu pusē - jāaug narcisēm, savukārt dienvidaustrumu pusē - ģerānijām.

Iekārtojot savu dārzu, jāņem vērā, ka šie fen šui principi, nav noteikti jārealizē. Drīzāk tie ir kā ieteikumi, kā varianti, ziedu izvēlē un to izvietojamam dārzā. Eksperti norāda, ka nekādā gadījumā nevajadzētu aizmirst par mīļākajiem ziediem dārzā, jo tieši tie rada harmonijas, prieka un enerģijas avotu tā saimniekam, atpūšoties dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!