Tiem, kam netīk aizrauties ar nemitīgu nezāļu ravēšanu un kārtības ieviešanu dobēs, piemērotākais risinājums ir puķu podi, kuros audzēt var ne tikai nokarenas puķes, bet visdažādākos stādus. Ja tavā ideju krātuvītē aptrūkst iedvesmas, aizņemies kādu no šī apkopojuma un papildini savu dārza krāšņumu ar vasaras pieskārienu.

Tikpat bezgalīgi dažādas un interesantas idejas, kā izveidot dārza dobi, ir arī ar puķu podiem, kas izkārtoti ārā. Tie var būt lielāki, mazāki, apaļi, kantaini, dažādu krāsu, iekarināmi, uz trepēm izkārtoti vai uz palodzēm nolikti. Izvēles iespējas daudz un dažādas, turklāt audzējot puķes šādi, ir lielāka iespējamība puķēm nesaskarties ar kaitēkļiem un slimībām. Vienīgi šādos gadījumos laistīšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, jo mitrums izkalst ātrāk, nekā tas būtu zemē.

Kas attiecas uz noformējuma idejām, derēs ne vien ierastie māla podiņi, bet arī no cementa izlieti podi, vecās keramikas bļodas, spaiņi, pīti grozi un pat krēsli, kuros var iesēdināt kādu puķu podu. Interesanti izskatīsies izkārtoti arī vairāki mazi puķu podi ar vienādām puķēm, piemēram, dekoratīvajiem sīpoliem. Šāds noformējums var tikt ieviests visapkārt mājas fasādei, kas kalpos kā mājas rota.

Iedvesmas foto:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!