Foto: Publicitātes foto
Ziedi plaukst un ļauj sevi apbrīnot ikvienam garāmgājējam – tā ir pavasara burvība. Arī Nacionālā botāniskā dārza akmeņdārzā saziedējuši mazie un krāšņie ziediņi, kas, neskatoties uz savu izmēru, spēj sniegt neticamu prieka sajūtu.

Bieži vien mēs, skatoties uz mežu kā veselu kopumu, nespējam saskatīt katru koku atsevišķi – šo ideju var piemērot ne tikai daudzām sarežģītām dzīves situācijām, bet arī dārza tēmai, un, apsēžoties pie kārtējās ravējamās dobes, neskatīties uz nezālēm tajā, bet ievērot krāšņos ziedus un kaut īsu mirkli ļaut sev papriecāties par mazo skaistumu, kas izaudzis.

"Maijs ir tas brīdis, kad Nacionālā botāniskā dārza akmeņdārzā ieraugāma visdažādāko krāsu un formu daudzveidība, jo vairākums augu tieši šobrīd izceļas ar savu krāšņo ziedēšanu. Nesteidzīgā pastaigā var pamanīt, ka ikviens ziediņš, pat tas, kurš pirmajā acu uzmetienā šķiet necils, slēpj sevī neaprakstāmu skaistumu," stāsta Nacionālā botāniskā dārza izglītības un informācijas nodaļas vadītāja Ginta Jakštāne.

Mazo ziedu burvību apskati fotogalerijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!