Foto: AFP/Scanpix
Pat visnecilāko mazdārziņu var padarīt par īpašu vietu un tam piešķirt īpašu šarmu, ainavu papildinot ar neparastām skulptūrām un amizantām figūriņām.

Pareizi izvietoti akcenti piesaistīs skatu pašām pievilcīgākajām dārza vietām un novērsīs uzmanību no neglītākajām. Nelielā dārzā labāk novietot vienu, bet ļoti izteiksmīgu akcentu.

Izvēloties skulptūru vai statuju, jāpārdomā sava dārza stils vai noskaņa, kādu vēlas panākt. Dārza skulptūra var piešķirt pagalmam pabeigtības sajūtu vai gluži pretēji - radīt komisku pieskaņu.

Jo lielāks priekšmets, jo lielāks tā iespaids. Ja izvēlētā statuja ir kā centrālais dārza akcents, tai labi jāizskatās no visām pusēm, arī no mājas.

Ne vienmēr dārza figūrai ir jābūt dominējošai un uzkrītošai, tā var papildināt arī kādas dārza daļas kompozīciju.

Ainavu tipa dārzā labāk izcelsies keramikas figūras un krāsaini gaismekļi.

Lauku stilam - koka figūriņas, arī - pašu rokām darināti dizaina elementi.

Angļu vai franču stila dārzam piemērotākās būtu klasiskas skulptūras no kvalitatīva materiāla - akmens, marmora, cēlkoka.

Japāņu dārzā iederēsies dažādas dzīvnieku, teiksmainu būtņu skulptūras, kā arī dekoratīvi akmeņi un japāņu lukturi.

Protams, neviens neliedz kombinēt dažādus elementus, izvēloties sev tīkamāko no katra stila un veidojot interesantas skulptūru kompozīcijas. Pats galvenais - izvēlēties kvalitatīvus materiālus un radīt vidi, kurā justies labi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!