Vertikālie dārzi ir pēdējo gadu modes kliedziens dārzkopībā, un ne velti – to var izveidot katrs un atrast vietu teju visur. Ja nav dārza, tad šo apstādījumu var novietot uz terases, balkona vai kur citur, nodrošinoties ar svaigiem zaļumiem vai dekoratīviem augiem. ''Homo Ecos'' sniedz fotopamācību, kā visai vienkārši pie vertikālā dārza var tikt katrs iekārdinātais.

Lai izveidotu vertikālo dārzu, nepieciešama koka palete, naglas un āmurs, plēves maisi, šķēres, substrāts (atbilstošs tam, kādus augus stādīs) un stādi vai sēklas pēc izvēles.

Vispirms no paletes noņem divus dēlīšus.

Aron Toland

Pēc tam noņemtos dēlīšus pienaglo vai piestiprini vietā, kur paredzēts būt dobei.

Aron Toland

No atkritumu maisiem izgriez tādus gabalus, lai izmēra ziņā tie atbilstu ar izveidojušos dobi paletē. Šis plēves gabaliņš paredzēts, lai zeme nebirtu ārā un, lai saglabātu zemē mitrumu.

Aron Toland

Ieklāj nogrieztos plēves gabalus. Ja ir pieejams skavotājs, var plēvi pieskavot, tāpat to var pienaglot, lai glītāk izskatītos. Liekās malas nogriez.

Aron Toland

Ieber zemi un iesēj to, ko vēlies. Šajā gadījumā tie ir dažādi garšaugi (rukola, baziliks, spināti utt.).

Aron Toland

Vertikālais dārzs gatavs! Šādi var vienu otram blakus novietot vairākus vertikālos dārzus, katrā stādot un sējot savus labumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!