Pašlaik hortenzijas dārzos rāda savu daili – ziedu bumbas pārsteidz ne tikai ar ziedu izmēriem, bet arī krāsu dažādību. Kā par tām rūpēties ziedēšanas laikā, lai tās turpinātu priecēt, "Tavs Dārzs" vaicāja hortenziju audzētājiem.

"Tavs Dārzs" padomu taujāja stādu audzētavas "Saulesķirši" saimniecei un pieredzes bagātajai hortenziju audzētājai Veltai Breidakai, kā arī hortenziju audzētājam Ilmāram Zirnim, kurš Jelgavā lolo krāšņu hortenziju dārzu.

Kā atklāj atsaucīgā hortenziju audzētāja un skaistā daiļdārza īpašniece Velta Breidaka, viņa pašlaik hortenzijas lutina vien ar ūdeni, bet mēslošanai pielikts punkts. "Viss, kas izdarīts iepriekš – tas arī ietekmē ziedēšanu," tā par mēslošanu saka audzētāja, kura jau no pavasara hortenziju krūmus palutinājusi ar mēslojumu, bet nu tie tagad saimnieci atalgo ar pasakainu ziedēšanu. "Tagad jau būtu jāpārtrauc barošana, hortenzijas jāsagatavo miera periodam. Ja tomēr grib pamēslot, tad var izmantot mēslojumu ziedošiem augiem, piemēram, 'Kristalonu'. Tas neko sliktu nenodarīs." Sarunā ar "Tavs Dārzs" daiļdārza īpašniece stāsta, ka pašlaik viņas dārzā valda brīnišķīgs skats, jo hortenzijas krāsojas viena pēc otras. "Šogad hortenzijas kā nevienu gadu zied!" priecājas hortenziju audzētāja.

Arī hortenziju audzētājs Ilmārs Zirnis piekrīt Veltas teiktajam, proti, ka hortenzijas pašlaik jālutina tikai ar ūdeni. "Hortenziju mēslošanu mēs vairs šajā laikā nepraktizējam, lai nebūtu problēmu ar ziemošanu," tā Zirnis. Arī viņš šogad lepojas ar hortenziju krāšņo ziedēšanu, jo augi savus ziedus raisa jo īpaši krāšņi, pārspējot ziedēšanas daili pat iepriekšējos gados. "Hortenzijas, kuras nav iestādītas vietā, kur karsē saule, tām ir labāk. Pusēnā stādītās izskatās vislabāk. Savukārt hortenzijas, kuras iestādītas saulainā vietā, tās karsē saule, to ziedi vairs nav tik izskatīgi," novērojis hortenziju audzētājs. "Tieši tagad var redzēt padarīto darbu! Kāda vieta hortenzijām ir izvēlēta un kā tās ir koptas! Tie, kas žēlojas, ka hortenzijas skaisti nezied... kaut kas laikam audzēšanā nav darīts pareizi."

Rakstos zemāk vari izlasīt citus noderīgus padomus par iespaidīgajām ziedu bumbām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!