Foto: Shutterstock
Visbeidzot esam sagaidījuši gada silto sezonu ar saules siltumu, putnu dziesmām un gaišiem vakariem, kad tā vien gribas ilgāk pabūt ārā un izbaudīt šo laiku svaiga gaisa klātbūtnē. Ja vēlies dārza mazo paradīzi šogad ieviest jaunā noskaņā vai ar jauniem papildinājumiem, iedvesmojies no skaistām idejām, ko atradām portālā houzz.com.

Privātmāju saimniekiem ir plašākas iespējas dārza mēbeļu izvietojumā un atmosfēras izveidē, taču arī mazākās mājās un pat dzīvokļu balkonos vai terasēs ir iespējams izveidot paradīzes cienīgu zonu. Ja nepieciešams paslēpties no kaimiņiem, var izveidot starpsienu no dēļiem, kas kalpos arī kā gaumīgs fons, bet vizuāli paplašināt šo zonu var ar spoguļu palīdzību, kā tas šeit ir veiksmīgi izmantots.

Pilsētas džungļu efekts var tikt panākts ar dažādām metodēm, sākot no atbilstošiem augiem, beidzot ar mēbelēm, kas itin labi piestāv šādam stilam. Pēdējā laika aktualitāte ir palešu mēbeles, kas ir lēts, bet vizuāli efektīvs risinājums dažādiem stiliem, turklāt to izskatu var mainīt ar dažādiem mīkstiem papildinājumiem, spilveniem, paliktņiem utt.

Šaurākās vietās, kur nekas daudz nevar tikt ietilpināts, var ievietot galdu pie sienas, taču pārējo daļu noformēt ar augiem, iekarināmām virtenēm, gaismekņiem un citiem risinājumiem, kas šo vidi padarīs oriģinālāku.

Ja nekur nespēj atrast dārza mēbeles, kas dabiski iekļautos kopējā interjerā, izmanto visparastākos koka bluķus, kas ne tikai labi izskatīsies, bet arī veiksmīgi kalpos. Turklāt šāda risinājuma īstenošanai nav nepieciešami daudz līdzekļi.

Balkona papildināšanai var izmantot ne tikai koka paletes, bet arī dārza mēbeles, kuras oriģinālāk izskatīsies ar dažādiem mīkstiem papildinājumiem. Balkonā ir arī gana daudz vietas, lai tajā varētu tikt izkarināts šūpuļkrēsls vai cits līdzīgs risinājums, bet, ja ir lielākas palodzes, uz tām var izkārtot spilvenus un mīkstos paliktņus ērtākai sēdēšanai.

Tas ir tikai stereotips, ka mīkstie krēsli un dīvāns var tikt izvietots tikai iekštelpās, arī uz terases, balkona vai zem jumta dārzā tas viss var tikt īstenojams. Protams, tas prasīs vairāk rūpju, lai lietainās dienās mēbeles nesabojātos, bet, ja vien ir iespēja, šāds risinājums ir jāizmanto. Starp citu, vairums šo ideju izmanto tad, kad nav kur likt vecās mīkstās mēbeles, tad nu šādās situācijās vismaz uz sezonu var tikt ieviests ērtākais sēdēšanas vietas risinājums.

Specializētās dārza mēbeles, kam netraucē laikapstākļi, protams, ir vispraktiskākais risinājums, taču ne vienmēr tas ērtākais, tāpēc šādu aprīkojumu var papildināt arī ar paliktņiem un spilveniem. Turklāt šādā risinājumā jāatceras vien par to, lai mīkstie spilveni tiktu ienesti zem jumta lietus laikā, bet pašas mēbeles var neskartas turpat arī palikt.

Mazās paradīzes izveidei uz balkona vai terases, jāņem vērā fakts, ka kādu brīdi arī gribēsies paslēpties no saules stariem, tāpēc saulessargs ir gluži vai obligāta sastāvdaļa, ja šī zona atrodas saules apspīdētā vietā. Citi no saules tveices izvēlas paslēpties koku zaru ēnā, izveidojot nelielu atpūtas zonu ar mīkstiem paliktņiem, kur var pat apgulties. Papildinot vidi ar dekoratīviem būrīšiem, mākslas darbiem un kādu virteni, atmosfēra jau būs pasakas cienīga.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!